Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 november 2013

Betondag 2013

Een feest van techniek! Waar nu heel veel kennis te halen is.
High Tech Beton! 

21 november 2013
8.30 uur - 19.00 uur
de Doelen Rotterdam

Kom kennis halen op de Betondag!
Praktijklessen voor jonge mensen en middenkader
Speciale verlaagde toegangsprijs voor young professionals

Elk bedrijf is zo goed als de mensen die er werken. Met scherpe, ervaren en goed opgeleide medewerkers kan je elk project aan. Maar…. er verdwijnt momenteel heel veel kennis en ervaring naar de AOW en de jonge instroom ontbeert ervaring.

Daarom zorgen we ervoor dat we tijdens de Betondag van elkaar kunnen leren. Er zijn tientallen projecten waar opdrachtgever, bouwer, constructeur en toeleverancier gezamenlijk kritisch op hun project terugkijken.


Wat ging er goed, wat moet er de volgende keer anders? Hoe ga je om met elkaar? Hoe ga je om met krappe binnenstedelijke bouwplaatsen? Hoe werkt gewapend onderwaterbeton? Welke ontwerpbeslissingen zijn er genomen? Hoe kies je voor een bouwmethode en waarom? Voor young professionals een schat aan kant-enklare- ervaring; ze leren van de fouten en successen van anderen. Het gaat er natuurlijk niet om dat bedrijven
hun diepste geheimen blootgeven, het gaat er wel om dat we voorkomen dat we als sector steeds weer dezelfde obligate fouten maken. Dat is tenslotte in ons aller belang.

 • Projecten die een podium krijgen zijn bijvoorbeeld:
 • A12, Lunetten-Veenendaal; eerst de ambitie en dan de structuur!
 • Markthal Rotterdam, een feest van techniek!
 • De Rotterdam, hoog op weinig plek
 • Nieuwe boulevard Scheveningen; veilig en mooi!
 • Muziekpaleis Vredenburg
 • Tunnel A2 Maastricht, opgestapeld beter
 • Chioggia Flood Barrier, Venetië
 • Fehmarn Belt, het enorme project van 16 kilometer tussen Duitsland en Denemarken, voor een groot deel bestaand uit afgezonken tunnelelementen en enorme bruggen
 • Promenadebrug Nijmegen; Laurent Ney zal persoonlijk het ontwerp van deze prachtige brug toelichten
 • Renovatie Provinciehuis Den Bosch
 • Sluiscomplex Heumen
 • Sporen in Den Bosch
 • Renovatie Mauritshuis
 • Constructie Kruispleingarage
 • De Oosterweelverbinding in Antwerpen

Feest van techniek en bron van kennis!
Naast deze projecten wordt tijdens de Betondag nog aandacht besteed aan de Tunnelalliantie nieuwe stijl van ProRail, de renovatie van de Coentunnel, het restaureren van monumentale betonconstructies, de logistiek bij complexe binnenstedelijke projecten zoals de Noord/Zuidlijn, het monitoren van beton (even kijken op mijn I-phone of alles goed gaat…) en vele andere projecten. Laat dus de ervaring van anderen een bron van kennis voor uw eigen mensen zijn. Voorkom dat we steeds weer moeten leren van eigen fouten en stuur uw jonge mensen naar de Betondag. Een unieke kans om geld te besparen in de komende jaren!

Er zijn weer vele tientallen inlooplezingen, demonstraties en workshops.

Nieuw dit jaar zijn Projectplaces.
Op een projectplace presenteert een project zich aan de sector. Dat is een gezamenlijke activiteit van opdrachtgever, bouwer, toeleverancier en adviseur. Hoe is er samengewerkt, wat ging goed, wat zijn leermomenten, welke technische innovatie heeft er plaatsgevonden. Maar het kan ook gaan om een project dat nog van start moet gaan; welke verwachtingen heeft een opdrachtgever, hoe gaan we het project aanpakken? Op deze wijze geven we invulling aan projecttrots, ketensamenwerking en leren van elkaar.

De gehele branche laat deze dag zien tot welke geweldige creaties zij in staat is. De bouw is nog steeds één van Neerlands meest vindingrijke branches.
De exposanten en het lezingenprogramma staan weer garant voor veel inspiratie. Het relatiedeel op de Betondag blijft belangrijk (je spreekt in 1 dag meer mensen dan wanneer je 3 maanden door Nederland reist). 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl