Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 januari 2014

Alarmambassadeurs bijeen tegen onnodige brandmeldingen

Ruim driehonderd 'alarmbassadeurs' komen 29 januari 2014 bijeen in de Tilburgse Schouwburg voor een theatershow. Tijdens deze multimediale en interactieve show maakt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant medewerkers van bedrijven en instellingen bewust  van de urgentie rond onnodige brandmeldingen en helpt hen deze te voorkomen.

OMS Challenge 2014
De theatershow is het startschot van de OMS Challenge Midden- en West-Brabant 2014. De deelnemers zijn aangemeld als ‘alarmbassadeurs’. Na het openings-event hebben zij toegang tot deApp OMS Challenge 2014waarmee zij gedurende één jaar opdrachten, vragen en uitdagingen krijgen over onnodige brandmeldingen. Met deze opdrachten verdienen zij punten. Het bedrijf of instelling dat na 1 jaar de meeste punten behaalt, wint de OMS Challenge 2014. Vooralsnog betreft het OMS (Openbaar Meld Systeem)-aangesloten bedrijven en instellingen uit de gemeente Tilburg en Udenhout. Deze bedrijven en instellingen verdienen de investering in 'alarmbassadeurs' terug door minder onnodige brandmeldingen en een verhoogd brandveiligheidniveau.

Minder kosten, meer veiligheid
Onnodige brandmeldingen zijn een groot en kostbaar probleem. De verwachting is dat met deze campagne het aantal nodeloze alarmmeldingen wordt teruggebracht. Dit levert de brandweer, bedrijven en instellingen maar ook werkgevers van vrijwillige brandweerlieden een forse kostenbesparing op. Gemiddeld kost  een onnodige brandmelding twee uur aan arbeidstijd bij instellingen en bedrijven. Onnodige brandmeldingen zorgen daarnaast ook voor gevaarlijke verkeerssituaties. En doordat medewerkers en brandweerlieden regelmatig te maken hebben met onnodige alarmeringen bestaat het risico dat personeel gedemotiveerd raakt op een automatisch brandalarm.

 

UITNODIGING
U wordt van harte uitgenodigd voor deze theatershow
Woensdag 29 januari 2014
9.30 – 10.30 uur
Schouwburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Aanmelden via communicatie@veiligheidsregiomwb.nl

Programma

  • Korte ’sense of urgency’-speeches van P. Noordanus (Burgemeester Tilburg) en D. Kransen (Regionaal Commandant brandweer)
  • De praktijk met een film en interviews met ‘ervaringsdeskundigen’
  • Wat kunt u doen? Praktische oplossingen door B. van Setten (Coördinator Risicobeheersing brandweer)
  • Presentatie App OMS Challenge 2014

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl