Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 februari 2014

Bouwend Nederland: Meer controles in de bouw

Bouwend Nederland vindt dat de Inspectie SZW (‘arbeidsinspectie’) de controles op Nederlandse bouwplaatsen flink moet opvoeren om misstanden met malafide onderaannemers tegen te gaan.
PrintE-mailDelen

Dit bevestigt een woordvoerder van Bouwend Nederland 10 februari aan NU.nl naar aanleiding van een interview met voorzitter Maxime Verhagen in De Telegraaf.

‘Pak die malafide onderaannemer direct aan en trek ze leeg als blijkt dat de loonstrookjes van bouwvakkers niet kloppen’, aldus Verhagen in De Telegraaf. Verhagen vindt dat het niet aan de bouwbedrijven is om alle loonstroken van werknemers te controleren: ‘De verantwoordelijkheid ligt op dat moment bij de directe werkgever zelf.’ Alleen zo denkt de werkgeversorganisatie uitbuiting van bouwvakkers te kunnen voorkomen.

Ketenaansprakelijkheid
FNV Bouw vindt dat Verhagen zich er te gemakkelijk vanaf maakt. De vakbond is voorstander van de door minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) voorgestelde invoering van de zogenoemde ketenaansprakelijkheid. Daarbij is ook de opdrachtgever verantwoordelijk voor naleving van de cao, ook al werkt deze via onderaannemers.

Bouwend Nederland heeft eerder al laten weten tegen het plan van Asscher te zijn, onder meer omdat het zou leiden tot lastendruk bij de bouwbedrijven.

Bron:nu.nl bouw

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl