Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 februari 2014

Op maat gemaakte oplossingen staan centraal bij Rollon tijdens Techni-Show

Rollon, een toonaangevende producent van lineaire as- en geleidingssystemen, is aanwezig op de vakbeurs Techni-Show 2014, die van 11 tot en met 14 maart 2014 in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden. Het Duitse bedrijf richt zich steeds meer op individuele oplossingen in de lineaire techniek en zal dit tijdens de beurs laten zien. De adviseurs van Rollon staan klaar om potentiele opdrachtgevers te adviseren over de beste lineaire oplossingen.

Daarnaast zal Rollon de belangrijkste core-producten, zoals de Compact Rail, de Telescopic Rail en de Mono Rail tonen, evenals enkele assen. Rollon is tijdens de Techni-Show te vinden in hal 11 op standnummer D068.

Optimale service en productontwikkeling
André de Jong, de Nederlandse vertegenwoordiger van Rollon, vertelt dat er steeds meer vraag is naar op maat gemaakte oplossingen binnen de lineaire techniek.

“De adviseurs van Rollon denken altijd met een opdrachtgever mee over de juiste as of geleiding. Rollon heeft een uitgebreid portfolio, maar soms blijkt dat het gewenste product nog niet bestaat. Wanneer dat gebeurt gaan we samen met een van onze engineers aan tafel en creëren we een unieke as of geleiding voor de opdrachtgever.”

Ondanks dat er steeds meer vraag komt naar dit soort producten investeert Rollon ook in zijn huidige producten. Zo zijn voor zware industriële omgevingen nu ook de Light Rail en de X-Rail in rvs verkrijgbaar en is de Telescopic Rail uitgebreid met de nieuwe gesynchroniseerde, volledig uitschuifbare DSS 43 Syn-serie. Door de uitbreiding van de DSS 43 Syn-serie is een gecontroleerde en gelijkmatige beweging van alle uitschuifbare onderdelen mogelijk. Deze geleiding wordt met name in de levensmiddelenindustrie, medische en farmaceutische industrie gebruikt.

Wat betreft de assen heeft Rollon eind 2013 speciaal voor de machinebouw, verpakkingsindustrie en pick-and-place-toepassingen de R-SMART 220 SP, de grootste as binnen de SMART-serie, geïntroduceerd. Bij alle drie de modellen van de SMART-Serie, die bestaat uit R-SMART, E-SMART en S-SMART, vindt de aandrijving plaats via een met staal versterkte tandriem uit polyurethaan met AT-tandprofiel. De drie verschillende modellen kunnen samen eenvoudig een systeem met meerdere assen vormen.

Dankzij de uitbreiding met de R-SMART 220 SP kunnen de assen nu ook in grotere machines gebouwd worden en kunnen de geleidingen meer kracht aan.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl