Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 maart 2014

Den Braven lanceert Repox houtreparatiesysteem in handige actieset

Zwaluw Repox® is het overschilderbare houtreparatiesysteem van Den Braven Sealants. Het systeem op basis van twee componenten epoxyhars is oplosmiddelvrij, blijft elastisch en is direct uit de koker te verwerken zonder primer. Dat maakt Zwalux Repox zeer geschikt voor zowel kleine als grotere reparaties van door houtrot aangetaste constructies. Met de handige actieverpakking, die momenteel tijdelijk via de vak- en groothandel verkrijgbaar is, beschikken professionals over alle benodigdheden om direct met dit houtreparatiemiddel aan de slag te gaan.De actieverpakking bestaat uit twee kokers Zwaluw Repox houtreparatie, 4 nozzles en een rvs-plamuurmes. Met deze set kunnen schilders en aannemers direct starten met het repareren van aangetaste kozijnen, ramen, deuren, trappen en (gevel)aftimmeringen. Het houtreparatiesysteem is geschikt voor zowel nieuw als bestaand hout en plaatmateriaal, zoals spaanplaat, meubelplaat en triplex. Alle reparaties van minimaal 10 mm tot 20 cm en volumes tot circa 1,5 liter inhoud kunnen met dit houtreparatiemiddel uitgevoerd worden. Naast de actieset zijn de kokers Zwaluw Repox ook los verkrijgbaar.

Overschilderbaar na 6 uur
Zwalux Repox kan gebruikt worden voor reparaties van door houtrot aangetaste constructies die zich zowel binnen als buiten bevinden. Het houtreparatiemiddel is beige van kleur en het gehele jaar door te verwerken, ook zonder primer. Het is na 4 tot 6 uur schuurbaar en na 6 uur overschilderbaar. Zwalux Repox is krimpvrij en heeft een hoog standvermogen. Daarnaast is het vochtongevoelig en heeft het een zeer beperkte geur. Dit houtreparatiesysteem van Den Braven heeft een COT kwaliteitsomschrijving 04.20 houtreparatiemiddel (rapport LAB12-0117-RAP). Kijk voor meer informatie op www.denbraven.com.

Zwaluw Repox Fast
Speciaal voor het repareren van spijker- en schroefgaatjes, noesten, langsscheuren en andere kleine gebreken, is Zwaluw Repox Fast leverbaar. Dit grijze houtreparatiemiddel is na 1 uur al schuur- en overschilderbaar en specifiek bedoeld voor kleine reparaties van minimaal 3 mm tot 20 mm. Zwaluw Repox Fast beschikt daarnaast over dezelfde eigenschappen als Zwaluw Repox en is verkrijgbaar in een koker.

Over Den Braven Sealants
Den Braven is een multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 23 verkoop- en distributiekantoren. Daarnaast beschikt Den Braven over een wereldwijd netwerk van distributiepunten. Vanaf de oprichting in 1974 is Den Braven gespecialiseerd in de productie van hoge kwaliteit ISO-gecertificeerde kitten, lijmen, purschuimen en technische aerosols voor de bouwsector en een verscheidenheid aan industriële toepassingen. Het bedrijf heeft zich na een sterke groei gevestigd als marktleider in verschillende landen. Het hoofdkantoor staat in Oosterhout. De producten van Den Braven zijn bekend onder de merknamen Den Braven, Zwaluw en Tectane en onder de private labels van verschillende partners.

Kijk voor meer informatie op www.denbraven.com.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl