Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 maart 2014

Quay Walls – Second edition

Het Handboek Kademuren is een standaardwerk voor het onderwijs en de beroepspraktijk. Dit handboek geeft een overzicht van de beschikbare kennis en ervaring op het gebied van het ontwerp, de uitvoering en het beheer van kademuren. Deze tweede druk is aangepast aan de ervaringen van de gebruikers en bevat de laatste technische inzichten.

De inleidende hoofdstukken behandelen de functie van kademuren in de loop van de geschiedenis behandeld en geven een overzicht van de hoofdvormen.

Aan de hand van voorbeelden uit binnen- en buitenland krijgt de lezer een toelichting op de diverse constructiemogelijkheden. In deze tweede uitgave is vooral hoofdstuk 6 (design) ingrijpend gewijzigd ten opzichte van de eerste druk. In dit hoofdstuk wordt geadviseerd voor kademuren met ontlastvloer een eindige-elementenprogramma te gebruiken voor het ontwerp, omdat dit soort programma’s de interactie tussen constructie en grond beter beschrijven.

Ook de life-cycle benadering en de corrosieproblematiek worden in deze nieuwe druk behandeld. Een apart hoofdstuk is gewijd aan ervaringen en de geleerde lessen bij het verleggen van grenzen of bij het bouwen van nieuwe concepten. Het laatste hoofdstuk gaat in op toekomstige ontwikkelingen die ontwerp, realisatie of beheer van de kade kunnen beïnvloeden.

 

meer info: SBR CURnet

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl