Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 maart 2014

Makita breidt serie metaalbewerkende verbruiksartikelen uit

Makita heeft het assortiment uitgebreid met verschillende verbruiksartikelen voor het boren in metalen en andere harde materialen. Met de nieuwe dwarsgat- en conische verzinkboren zijn schroeven in een handomdraai plat of diep verzonken in het werkstuk. De drie nieuwe spiraalvormige HSS TiN trappenboren zijn dankzij hun grote boorbereik geschikt voor snel en precies boren in plaatstaal, non-ferro metalen en kunststoffen.


Nog sneller en preciezer boren en verzinken in metalen en harde materialen met de nieuwe Makita metaalbewerkers.

Voor het plat verzinken introduceert Makita vier dwarsgatverzinkboren van 5% HSS-Co met cilindrische schacht. Het dwarsgat op deze conische boor zorgt ervoor dat het verspaande materiaal gemakkelijk afgevoerd wordt. Dit resulteert in meer stabiliteit tijdens het boren en een zuivere afwerking, vooral in dunne stalen platen. Deze boren zijn geschikt voor verzinken in gelegerd staal, gietstaal, non-ferro metalen en kunststoffen.
De dwarsgatverzinkboren zijn leverbaar in diameters van 2-5, 5-10, 10-15, en 15-20 mm.

Diepverzinken
De zeven nieuwe conische diepverzinkboren zijn voorzien van drie snijkanten en een cilindrische schacht. Dat maakt deze boren geschikt voor diep verzinken in hout, kunststoffen, non-ferro metalen, gietstaal en gelegerd staal. De diepverzinkboren zijn leverbaar in verschillende diameters, van 6,3 mm tot 25,0 mm. De bijbehorende maat van de schroefdraad loopt op van M3 tot en met M12.

Platverzinken
Speciaal voor het plat verzinken beschikt Makita nu over drie conische verzinkboren, voorzien van vijf snijkanten en een cilindrische schacht. Deze boren zijn uitermate geschikt voor het plat verzinken in hout, kunststoffen, non-ferro metalen, gietstaal en gelegerd staal. De diameter van deze boren is 6, 8 of 10 mm met de bijbehorende maten schroefdraad M3, M4 en M5.

Spiraalvormige trappenboren
De Makita spiraalvormige trappenboren zijn voorzien van een handige maataanduiding bij elke trap. Hierdoor is tijdens het boren de gewenste boordiameter altijd zichtbaar. De speciale spiraalvorm van de boor zorgt voor minder vibraties en een hogere productiviteit. Ook kunnen door deze vorm alle maatvoeringen zowel centrerend als borend gebruikt worden. De trappenboren zijn afgewerkt met een titanium coating, waardoor ze nog langer meegaan. Metaalbewerkers kunnen met de trappenboren sneller en efficiënter boren in plaatstaal, non-ferro metalen en kunststoffen.
Ook boren in gelegerd staal en gietstaal is mogelijk. De trappenboren zijn niet geschikt voor slagschroevendraaiers. Twee trappenboren hebben 9 trappen, een opname van 1/4" en een boorbereik van 4-12 mm of 4-20 mm. De derde boor is uitgerust met 15 trappen, heeft een opname van 6 en een bereik van 4-32 mm.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ´s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. Ruim 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

Kijk voor meer informatie op www.makita.nl.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl