Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 maart 201

Krachtig herstel van de winst voor VolkerWessels

VolkerWessels heeft in 2013 een nettowinst van € 117 miljoen behaald. De resultaten zijn duidelijk verbeterd, zo groeide de operationele winst (EBITDA) met € 89 miljoen tot € 227 miljoen. De getekende orderportefeuille nam toe met € 0,6 miljard en kwam uit op € 6,1 miljard per 31 december 2013. De kwaliteit van onze orderportefeuille verbetert ook. Meerjarige contracten zorgen met name in het beheer en onderhoud voor een stabiele basis voor de langere termijn. Ook de liquiditeitspositie ontwikkelt zich gunstig. Ultimo 2013 is VolkerWessels per saldo schuldenvrij.


Jan van Rooijen, CFO: “VolkerWessels heeft het afgelopen jaar een krachtig winstherstel gerealiseerd na een teleurstellend 2012. De solide resultaten stemmen tot tevredenheid omdat alle sectoren bijgedragen hebben aan winstherstel. Wij hebben in alle sectoren een positief netto resultaat geboekt. Ondanks krimpende volumes, overcapaciteit en prijsdruk heeft onze focus op marge boven volume én risicobeheersing bijgedragen aan een gezonde resultaatontwikkeling. Onze strategie gericht op verbreding in de waardeketen en de spreiding in activiteiten en regio’s heeft een solide resultaat opgeleverd.

Met de overname van het laatste aandelenbelang van CVC Capital Partners door Reggeborgh is VolkerWessels weer een familiebedrijf. Een betrouwbare partner die staat voor duurzame kwaliteit, lange termijn relaties, een solide financiële positie en ondernemerszin. Ook bij voortdurend uitdagende marktcondities zijn er altijd kansen. VolkerWessels heeft in het verleden bewezen kansen tijdig te signaleren en alert te anticiperen. Waar wij qua economische vooruitzichten voor 2014 gematigd positief zijn, is het juist het vertrouwen in die eigen kracht waardoor wij de toekomst optimistisch tegemoet zien.”

bron: Persbericht VolkerWessels
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl