Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 maart 2014

Keramische renovatieoplossingen basis duurzame waardecreatie

Lange levensduur, betere isolatiewaarden, ontwerpvrijheid en minder onderhoud zijn slechts vier voordelen van keramische renovatieoplossingen. Tijdens Renovatie 2014 presenteert Wienerberger het complete pakket aan keramische renovatieoplossingen die een duurzame kwaliteitsimpuls geven. De toepassing van slimme keramische producten en toepassingen resulteert in een duurzame waardevermeerdering en een tweede leven voor bestaande bouw. In stand 03.C021 laat Wienerberger zien dat het de enige producent is die keramische oplossingen voor de gehele bouwschil biedt.


Wienerberger toont tijdens de beurs een aantal passende oplossingen voor dakrenovatie. De keramische dakpannen Koramic Modula en Madura zijn modulair te verwerken en hebben een variabele kopsluiting. Hierdoor ontstaat er speelruimte en zijn de pannen binnen een bepaald panlatbereik te verwerken. De lengte van het dakschild komt altijd uit op hele pannen en dat maakt ze geschikt voor de meest uiteenlopende projecten. Ook met Koramic VHV biedt Wienerberger een flexibele oplossing. Dit panmodel is zonder slijp- of zaagwerk in te passen op elk dakvlak zodat het bij uitstek geschikt is voor binnenstedelijke renovatie.

Kijk voor meer informatie op www.wienerberger.nl/dak

Renovatie gevel
Daarnaast staat in de stand ook een compleet pakket keramische oplossingen voor de gevel centraal. De SlimBrick maakt met 30% minder volume extra isolatie in de spouwmuur mogelijk, zonder dat aanpassingen van de fundering noodzakelijk zijn. Met de StoTherm Vario in combinatie met Terca baksteenstrippen biedt Wienerberger een laag-gewicht oplossing voor thermische buitengevelisolatie die direct op de bestaande buitenmuur wordt aangebracht. Het Eter Backer-systeem combineert een geventileerd gevelsysteem met een keramische afwerking met Terca baksteenstrippen, ook toepasbaar voor renovatie, zelfs in prefab.

Keramische afwerking
Wienerberger laat tevens zien dat keramische dakpannen ook geschikt zijn als verticale gevelafwerking. Bij een renovatie onttrekken de dakpannen de bestaande ondergrond aan het oog en ontstaat een uniform en onderscheidend gevelbeeld. Het is een eenvoudige en relatief voordelige geveloplossing voor het thermisch isoleren van de gevel. Verder toont Wienerberger het renoveren met op maat gemaakte, kant-en-klare keramische raamdorpelelementen. Deze dorpels met een maximale lengte tot twee meter verkorten de renovatietijd en reduceren faalkosten. Voor behoud van het bakstenen architectuurerfgoed toont Wienerberger tijdens de beurs een speciaal assortiment bakstenen in historische formaten. Deze authentieke producten passen als onderdeel van een beschermd stadsgezicht in het kleurbeeld van vroeger.

Over Wienerberger
Wienerberger produceert keramische bouw- en bestratingsmaterialen met een lange levensduur. Energie-efficiëntie en duurzaamheid bepalen de industriële standaard. Het bedrijf biedt toekomstgerichte bouwmateriaaloplossingen met overtuigende prestaties, Building Material Solutions: de leidraad voor innovatie en vooruitgang. De topmerken Terca, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Dankzij grote kennis van keramische producten is Wienerberger uitgegroeid tot een meedenkend partner voor partijen in de gehele keten.

Kijk voor meer informatie op www.wienerberger.nl.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl