Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

31 maart 2014

Omnifill expoxymortel maakt einde aan verkleurde voegen

Omnicol introduceert een nieuwe 3-componenten expoxymortel die definitief afrekent met verkleurde of beschimmelde voegen in tegelvloeren. Omnifill Prof 123 bestaat uit een basisproduct van hars en verharder, waaraan gekleurd zand als een derde component wordt toegevoegd. Dit resulteert in een 100% kleurvaste en waterdichte voegmortel die bestand is tegen de meest voorkomende chemicaliën.

Dat maakt Omnifill Prof 123 bij uitstek geschikt voor gebruik in industriële en particuliere natte ruimtes, zoals badkamers, keukens, zwembaden, welnesscentra en wasstraten.In tegenstelling tot de traditionele 2-componenten expoxy is Omnifill Prof 123 gemakkelijk te verwerken. "Een 2-componenten expoxy is bijzonder zwaar in de verwerking en de resten blijven nogal eens hardnekkig op het tegelwerk achter. Dat is nu voorbij", aldus Productmanager Mario van Poppel van Omnicol. "Wij hebben samen met onze Amerikaanse partner Laticrete een 3-componenten epoxymortel ontwikkeld die een hoogwaardig resultaat geeft op een schone en gebruiksvriendelijke manier. Daarmee maken wij definitief een einde aan verkleurde of beschimmelde voegen in industriële natte ruimtes en particuliere keukens, badkamers en terrassen. Door het unieke kleurvaste karakter is de voeg ook bij uitstek geschikt voor vloeren waar de voegkleur gelijk dient te zijn aan de tegel." Omnifill Prof 123 is verkrijgbaar via speciaalzaken, tegelhandelaars en de bouwmaterialenhandel. Het basisproduct is 24 maanden houdbaar, de kleurencomponent zelfs onbeperkt.

Systeemgarantie
Professionals die met Omnifill Prof 123 aan de slag gaan, biedt Omnicol unieke projectbegeleiding. Aan de hand van een concreet vierstappenplan kunnen aannemers en tegelzetters vanaf de conceptfase tot de uitvoeringscontrole een beroep doen op de adviseurs van Omnicol. Zij komen naar het bouwproject toe om fouten te minimaliseren, tijd te winnen en faalkosten voor beide partijen te voorkomen.

Over Omnicol
Omnicol is trendsetter in de markt van professionele materialen voor het bouwen en afwerken van gebouwen. Producten binnen zijn de verbindende schakel tussen de kale ondergrond en de esthetische afwerking. Buiten zijn het krachtige oplossingen voor het verlijmen van bakstenen voor buitengevels. Productverbetering en innovatie is een permanent proces en adequate service staat centraal in de werk- en denkwijze. Zo adviseert en informeert Omnicol de professionele gebruiker op het gebied van bouwtechnische zaken, productverwerking en begeleidt hem tijdens het bouwproject. Omnicol acht zich groen tot in de vezels; spaarzaam gebruik van grondstoffen, productie en verpakking zijn bij Omnicol permanente aandachtspunten.

Kijk voor meer informatie op www.omnicol.eu/nl.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl