Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 april 2014

Combihamer Makita uitblinker in snel en trillingsarm werken

De nieuwe combihamer van Makita onderscheidt zich door een uiterst lage trillingswaarde. Deze machine produceert slechts 5,0 m/s², waardoor gebruikers acht uur lang verantwoord met deze combihamer mogen boren en breken. Makita heeft deze lage trillingswaarde gerealiseerd door een speciaal ontwerp van de behuizing en de nieuwste Anti Vibratie Technologie (AVT). Deze SDS-MAX combihamer beschikt daarnaast over een hoge slagkracht van 8,0 joule, waardoor de machine niet alleen rustiger maar ook veel sneller werkt dan zijn voorgangers. Makita heeft deze combihamer standaard uitgerust met stofafzuiging voor boren en breken en de machine is voor boren TNO-gecertificeerd.

De zij- en achtergreep van de Makita combihamer HR4013CV zijn losgekoppeld van het motorhuis. Dit unieke ontwerp aan de behuizing resulteert samen met de AVT, die de trillingen absorbeert, in de uiterst lage trillingswaarde van 5,0 m/s². Deze waarde wordt wereldwijd nog door geen enkele andere combihamer behaald. Gebruikers mogen door deze trillingswaarde onafgebroken acht uur per dag met deze machine werken. Het toegepaste soft no load-systeem zorgt ervoor dat het aantal trillingen ook tijdens het stationair draaien gereduceerd wordt. De motor draait in deze stand op een lager toerental, zodat de gebruiker aan minimale trillingen wordt blootgesteld. Wanneer de machine vervolgens wordt ingeschakeld voor een bewerking, gaat het toerental automatisch omhoog voor een maximaal resultaat. Bijkomend voordeel is dat het anker en koolborstels minder inslijten en daardoor langer meegaan.

Standaard stofafzuiging
Makita levert deze nieuwste combihamer standaard met stofafzuiging, die door TNO gecertificeerd is en voldoet aan de richtlijnen van de Inspectie SZW. De HR4013CV is daarnaast uitgerust met constante elektronica, waardoor de machine ook bij een zwaardere belasting op toeren blijft. De soft start zorgt ervoor dat de gebruiker rustig en nauwkeurig kan beginnen met boren of breken. De combihamer is tevens voorzien van een veiligheidsschakelaar zodat de machine stopt als de schakelaar losgelaten wordt. De vastzetknop is handig voor continue breekwerkzaamheden. Het regelbare aantal toeren resulteert daarnaast in bredere toepassingen voor breken.

Over Makita

Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ´s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. Ruim 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

Kijk voor meer informatie op www.makita.nl.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl