Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 april 2014

Gipsblokken voor duurzame, multidisciplinaire zorgcentra

MultiGips levert eerste 3.500 m2 gipsblokken, voor Zorgpark Scharn

MultiGips levert circa 3.500 m2 gipsblokken voor de bouw van Zorgpark Scharn in Maastricht. Het complex wordt met 4.000 m2 bvo een van de grootste multidisciplinaire gezondheidscentra van Nederland. Ook is dit de grootste van een reeks duurzame zorgcentra die ontwikkelaar VZG Project B.V. laat bouwen. Om de hoge duurzaamheidprestaties daarvan te garanderen, worden bijna alle scheidingswanden uit gipsblokken opgetrokken.


Door het gebruik van uiteenlopende MultiGips gipsblokken
en akoestische randstroken wordt voor elke ruimte
de juiste geluidisolatie bereikt. Bron: Multigips

Zorgpark Scharn is een vernieuwend totaalconcept van de Verenigde Zorg Groep Nederland (VZG Project B.V.). Hier wordt hoogwaardige zorg aangeboden die, op basis van grondig marktonderzoek, nauw is afgestemd op de lokale vraag. En door te bouwen volgens het principe van toekomstbestendig bouwen is een gezonde exploitatie gegarandeerd, zegt Bjorn van Amersfoort, projectcoördinator bij ZIO Zorgvastgoed B.V., dat opdrachtgever en exploitant van het centrum is. Negen aanbieders van eerstelijns of anderhalvelijns zorg garanderen een efficiënte dienstverlening; alle ruimten zijn verhuurd. “In omvang en diversiteit aan disciplines wordt Zorgpark Scharn een van de grootste van Nederland en qua duurzaamheid presteren wij beter dan het Bouwbesluit.”

Gipsblokken zijn duurzamer
Uit oogpunt van duurzaamheid heeft bouwcombinatie DLBC (De Langen & van den Berg B.V./ Bouwbedrijf Leon Corstjens B.V.) gekozen voor een stalen draagconstructie met scheidingswanden van gipsblokken. “Dat maakt een eventuele, toekomstige herindeling, zonder wijziging van de constructie, eenvoudig”, zegt Robert Hanegraaf, adjunct-directeur zorg & welzijn bij De Langen & van den Berg. “Bovendien kunnen wij met de MultiGips gipsblokken de duurzaamheidscores van GPR Gebouw realiseren. Verder zijn de gipsblokken honderd procent recyclebaar.” Daarom verwacht hij ook in volgende zorgprojecten MultiGips gipsblokken toe te passen.

Hoge geluidisolatie met gipsblokken
In zorgcentra gelden vaak extra eisen qua geluidwering. In Zorgpark Scharn is de variëteit aan wensen zo groot dat er vier verschillende wanden worden toegepast met een geluidisolatie van respectievelijk 32, 37, 42 en 47 dB. Om die waarden te realiseren verwerkt Boeve Afbouw B.V. verschillende typen gipsblokken van MultiGips (MG 100, Rmax en R50). Door bij alle blokken akoestische randstroken (AkustikPro 120-3 en AkustikBit 1000) toe te passen, worden de gewenste isolatiewaarden ruim behaald. De combinatie van slanke wanden (dikte 100 mm) met hoge geluidwering zorgt voor een maximaal netto vloeroppervlak en waardebehoud van het vastgoed. Alle MultiGips producten worden door Masterwall B.V. geleverd.

Sneller bouwproces
Bouwen met gipsblokken is efficiënt, want ze worden droog verlijmd en kennen geen lange droogtijden; pleisteren is niet nodig. “En omdat de gipsblokken niet vochtgevoelig zijn, hoeft het pand niet wind- en waterdicht te zijn en kunnen wij sneller met de afbouw beginnen om de bouwtijd van 28 weken te halen”, zegt Hanegraaf.

De oplevering van Zorgpark Scharn staat gepland in het derde kwartaal van 2014.

Meer info op Multigips

Bron: Persbericht Multigips
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl