Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 april 2014

Trapliftconfigurator-app ThyssenKrupp toont 3D-afbeeldingen in bestaande inrichting

ThyssenKrupp Encasa maakt keuzemogelijkheden en voordelen traplift duidelijk via virtuele technieken

ThyssenKrupp Encasa, internationaal opererend leverancier van trap-, huis- en plateauliften, heeft een app ontwikkeld waarmee direct inzichtelijk wordt hoe een traplift eruit komt te zien in de bestaande inrichting van de klant. Via hun tablet kunnen de adviseurs van ThyssenKrupp de desbetreffende trap fotograferen, waarna ze de gewenste trapliftconfiguratie virtueel in de woning plakken.


Met de app speelt ThyssenKrupp in op een duidelijke behoefte bij zowel koper als verkoper, vindt Rob de Haan, marketing manager bij ThyssenKrupp Encasa: “Er is best wat verbeelding nodig om te zien wat de beste trapliftoplossing is als je niet meer dan een brochure en enkele productsamples hebt. Daarom hebben onze adviseurs een applicatie op hun mobiele apparaten gekregen waarmee ze hun klant de verschillende trapliftconfiguraties kunnen laten zien en inzichtelijk kunnen maken wat de meest geschikte rail- en stoeloplossing is voor het desbetreffende huis of gebouw. Op deze manier kan iedereen die geïnteresseerd is in een traplift van ThyssenKrupp Encasa een goed beeld krijgen van de lift nog voordat deze geïnstalleerd of zelfs besteld wordt.”

Alle configuraties op het scherm
Om de klant te tonen hoe de traplift er na installatie uit zal zien, kan de gebruiker van de app wisselen tussen de verschillende stijlen en configuratiemogelijkheden. Zo kunnen klanten uitproberen welke van de vele stoffen en lederen stoelbekledingen in verschillende dessins het best passen bij hun interieur. Ook de twee soorten arm- en voetsteunen en de kleur van de rail en de aandrijving zijn met de app vooraf te bekijken. De potentiële koper kan ook bepalen of een traplift met Advanced Swivel and Leveling Technology (ASL), de gepatenteerde technologie waardoor de lift draait bij het verplaatsen, zijn voorkeur geniet, of de eenvoudigere handmatige technologie. Bovendien is het mogelijk de traplift virtueel in en uit te klappen, zodat de klant een duidelijk beeld krijgt van de ruimte die de installatie uiteindelijk zal innemen.
De software biedt ten slotte de mogelijkheid ter plekke verschillende railconfiguraties te simuleren en een realistische afbeelding te genereren van de mogelijke eindresultaten, zodat de klant te allen tijde een goed onderbouwde beslissing kan nemen.

Het nieuwe systeem wordt de komende maanden in heel Europa geïntroduceerd. De Haan: “Onze klanten weten van ons dat we kwaliteit bieden en een veelzijdig aanbod hebben. Deze configurator stelt ons in staat het laatste stuk van het plaatje compleet te krijgen, omdat we met de app de klant kunnen laten zien hoe die kwaliteitslift er precies uitziet in zijn eigen huis.”

Meer informatie op thyssenkrupp.nl

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl