Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 april 2014

VolkerWessels en Delta Development Group tekenen samenwerkingsovereenkomst

VolkerWessels en Delta Development Group bundelen daarmee hun krachten. Doel van de samenwerking is actief bij te dragen aan circulaire beton(producten) én aan te tonen dat duurzame gebouwen productiever zijn.


Ondertekenaars (vlnr): Dick Boers, Raad van Bestuur VolkerWessels
& Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group

(bron: VolkerWessels)

VolkerWessels en Delta Development Group zijn al samen betrokken bij het eerste full service Cradle to Cradle® geïnspireerd bedrijvenpark van Europa: Park 20|20. Ook Reggeborgh is daarbij een partner. In Park 20|20 wordt veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van zeer duurzaam vastgoed ontwikkelen, bouwen en beheren.

De samenwerkingsbijeenkomst moet een bijdrage leveren aan een structurele verandering in de maatschappij op het gebied van duurzaam bouwen. Hiervoor is steun uit verschillende sectoren nodig.

De betonsector draagt bijvoorbeeld jaarlijks bij aan 2% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Door op een andere manieren beton te produceren en andere producten te ontwikkelen willen VolkerWessels en Delta Development Group aantonen dat deze CO2 uitstoot niet alleen kan worden gereduceerd maar zelfs op een positieve manier kan worden gebruikt.

VolkerWessels en Delta Development Group hebben veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van bijzonder duurzame kantoorgebouwen. Daarbij staat Cradle to Cradle®/ circulaire economie en Breeam certificering centraal. Onderdeel van de samenwerking is onderzoek naar de productiviteit van duurzame gebouwen. Zo moet duidelijk worden dat deze veel beter functioneren dan andere, niet duurzame, gebouwen.

Nu al blijkt dat medewerkers bijvoorbeeld veel minder vaak ziek zijn. Dit onderzoek, dat samen met Arizona State University uit de Verenigde Staten wordt gevoerd, wordt met andere partijen gedeeld zodat iedereen hiervan kan leren.

Over VolkerWessels
VolkerWessels is een Nederlands bouwconcern met een decentrale organisatievorm en meer dan honderd verschillende werkmaatschappijen. We zijn actief in drie gebieden: Nederland, Verenigd Koninkrijk en Canada/Verenigde Staten in drie marktsectoren: Bouw & Vastgoed, Infrastructuur en Energie & Telecom. VolkerWessels bouwt met circa 14.500 medewerkers aan wonen, werken, mobiliteit, energie & telecom. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. Dit doen we voor onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in brede zin. VolkerWessels is een onderneming die kansen benut en duurzame innovaties introduceert.

Bron: Persbericht www.volkerwessels.com
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl