Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 april 2014

Natuursteen in de spotlights op NatuursteenVakdag


Op vrijdag 23 mei 2014 organiseert het BranchePlatform Natuursteen de NatuursteenVakdag in Harderwijk om de mogelijkheden van natuursteen in al zijn toepassingen en varianten te tonen. De organisatoren zijn goed op stoom; het lezingenprogramma staat vast en zowel de aanmeldingen van standhouders als bezoekers blijven binnenkomen. Wie aan de recent afgelaste vakbeurs Stone Expo in het Belgische Gent wilde deelnemen of zijn bezoek al had ingepland, is van harte welkom in Harderwijk.


Op de NatuursteenVakdag 2014 toont de branche de mogelijkheden van natuursteen in al zijn toepassingen en varianten.


Omdat de Stone Expo dit jaar niet doorgaat, verwachten de organisatoren van de NatuursteenVakdag een toename van stands en bezoekers in Harderwijk. Louw Elzinga, directeur van werkgeversvereniging Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven (ABN Natuursteen) en medeorganisator: “Voor de natuursteenbranche is het heel spijtig dat de vakbeurs in België dit jaar niet doorgaat. Op de NatuursteenVakdag is extra ruimte gecreëerd voor bedrijven en organisaties die zich aan het Nederlandse publiek willen presenteren. Standhouders en bezoekers zijn van harte welkom.”

Informatiemarkt heeft tientallen exposanten
De hele dag is er een informatiemarkt met demonstraties van machines, gereedschappen en technieken. De NatuursteenVakdag brengt natuursteen onder de aandacht bij opdrachtgevers, aannemers, ontwerpers, kunstenaars en beeldhouwers, want het materiaal blijkt nog tamelijk onbekend. De sector treedt zelden zó op de voorgrond, dus het is uniek dat dit evenement wordt georganiseerd. De NatuursteenVakdag duurt van 10 tot 16 uur en wordt georganiseerd op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Binnen en buiten zijn tientallen stands te bezoeken. De toegang is gratis.

Presentatie van resultaten marktonderzoek
’s Ochtends worden plenaire voordrachten gehouden over de ontwikkelingen en toekomst van de branche en spraakmakende projecten belicht. Zo worden onder andere de uitkomsten van het marktonderzoek gepresenteerd dat in april wordt uitgevoerd in opdracht van het BranchePlatform. Het onderzoek geeft inzicht in de huidige stand van zaken in de sector in Nederland. Ook schetst het onderzoek een duidelijk beeld van de huidige positie van de natuursteenbedrijven en hun kansen en bedreigingen.

De resultaten worden gepresenteerd door Florens van der Gaag van USP Marketing Consultancy.

Kijk voor de complete agenda, meer informatie en aanmelding op www.natuursteenvakdag.nl.

BranchePlatform Natuursteen

De NatuursteenVakdag wordt georganiseerd door de vakorganisaties FNV Bouw, CNV Vakmensen en de werkgeversorganisatie Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven, vertegenwoordigd in het kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen. Het platform organiseert de opleidingen voor werknemers en ondernemers in de natuursteensector, stimuleert kennis en promotie van het vakmanschap en geeft voorlichting over scholing, opleiding en onderwijs.

Kijk voor meer informatie op www.brancheplatformnatuursteen.nl.
Het platform is gevestigd in Harderwijk.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl