Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 april 2014

Productinnovatie:
inbouwdozen brandwerend in enkele seconden

Fabrikant KLF heeft een nieuw product ontwikkeld voor het (achteraf) brandwerend maken van standaard hollewanddozen in brandscheidingen; niet alleen zonder breek- of timmerwerk, maar nu ook nog binnen enkele seconden!

 

De Firetect Seal pad EVO is een zelfklevend schijfje die je in een standaard kunststof hollewand inbouwdoos plakt. Het materiaal zal bij brand opschuimen en een thermische koollaag vormen zodat het gat dat is ontstaan door het versmelten van het kunststof, wordt afgedicht.

De WBDBO(Weerstand BrandDoorslag BrandOverslag) is geborgd; branddoorslag door de brandscheiding is voorkomen.

Er is getest in diverse situaties en dit maakt de toepassing van de Seal pad EVO zeer uitgebreid. Zo zijn elektradozen vaak tegenover geplaatst in de compartimenterende wanden van hotels en in de utiliteitsbouw zijn inbouwdozen vaak in rijen geplaatst. De behaalde testresultaten in deze situaties zijn resp. 120 en 60 minuten.
Dankzij het hoge expansieve karakter van het materiaal hoeft de hollewanddoos niet contourvolgend te worden bekleed. Je verwijdert de beschermstrip en bevestigt de Seal pad EVO op de achterwand in de doos. Geen gedoe meer met verschillende inbouwdozen inkopen. En het achteraf opwaarderen van elektra in de brandscheiding was nog nooit zo simpel!

Achtergrondinfo
De ‘gewone’ Firetect Seal pads zijn in 2006 geïntroduceerd voor het bekleden van standaard wandcontactdozen. Op verzoek van installateurs is het product in 2010 ook getest en gecertificeerd voor toepassing in centraaldozen. Door de toenemende vraag vanuit renovatie & herbestemming is de variant Seal pad EVO ontwikkeld voor een nog snellere en eenvoudige montage.

Het product is verkrijgbaar vanaf 14 april 2014.

Over KLF
KLF Building Products BV is fabrikant van brandwerende bouwmaterialen. Sinds 1998 voert KLF het merk Firetect®. Ontwikkeld vanuit de praktijk is Firetect uitgegroeid tot een compleet pakket aan producten voor bouwkundige brandpreventie. Firetect is uitgebreid Europees getest en heeft alle relevante productcertificaten

Meer informatie: KLF Building Products BV
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl