Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 april 2014

Frisomat zet belangrijke stap in groeimarkt Rusland

Belgische industriebouwer gaat joint venture aan met Arsenal ST en plant miljoeneninvestering

De internationale industriebouwer Frisomat uit Antwerpen gaat een joint venture aan met Arsenal ST, een belangrijke speler op de sterk groeiende Russische staalbouwmarkt voor de woningbouw. De joint venture Frisomat Arsenal ST, die kadert in de internationale groeistrategie, betekent voor Frisomat een stevige verankering op de Russische markt. Met Arsenal ST krijgt Frisomat de beschikking over lokale marktkennis en expertise in de Russische woningbouwsector. Bovendien ligt er een aanzienlijk investeringsplan op tafel voor de uitbreiding (vanaf 2015) van de productiesite in Smolensk (Rusland).

Frisomat is al geruime tijd actief in Rusland en realiseerde er de afgelopen tijd verschillende projecten, onder meer in Kaliningrad. Met de samenwerking wil het bedrijf inspelen op de groeikansen en de grote vraag naar snel gemonteerde, maar stevige constructies voor onder meer de industrie, opslag en de landbouwsector.

“Verschillende regio’s in Rusland zijn in volle ontwikkeling en we willen daarop inspelen met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Onze hallen en constructies van koudgewalst staal zijn door het relatief lage gewicht eenvoudig te transporteren en gemakkelijker te monteren dan de beschikbare alternatieven. Bovendien kunnen we lokaal uiterst snel produceren en weersonafhankelijk bouwen. Met Arsenal ST beschikken we nu ook over een distributienetwerk van ingenieursbureaus en bouwbedrijven” aldus Philippe Somers, Export Director bij Frisomat.

Diversificatie en investeringen

Frisomat bouwt vandaag uitsluitend stalen constructies voor industriële toepassingen, van kantoorgebouwen tot industriehallen, landbouwconstructies en magazijnen. Partner Arsenal ST is gespecialiseerd in woningbouw volgens hetzelfde bouwprincipe met koudgewalst staal.

Philippe Somers: “De kruisbestuiving tussen beide bedrijven betekent niet alleen dat we onze aanwezigheid op de markt kunnen bevestigen, maar is ook een verbreding van onze activiteiten. Arsenal ST beschikt bovendien, naast een uitstekende reputatie, ook over een krachtig netwerk van dealers, wat onze lokale aanwezigheid verder zal versnellen. Het is zeker niet onze bedoeling om op termijn onze productie integraal naar Rusland te verschuiven. Integendeel, onze bakermat ligt in België waar bovendien uitstekende logistieke oplossingen voor export liggen.”

Arsenal ST is een gevestigde naam in de Russische staalbouwmarkt voor de woningbouw en telt op dit moment 100 medewerkers. De komende twee jaar zal het aantal medewerkers groeien met ongeveer éénderde. De productiesite in Smolensk, waar jaarlijks 400 constructies worden geproduceerd, bestrijkt ruim 2400m² en zal verder uitgebreid worden. Daarvoor ligt een investeringsplan van circa 3 miljoen euro op tafel.

Frisomat realiseerde in haar zesendertigjarige bestaan ruim 30.000 projecten in meer dan 100 landen en beschikt nu over 18 eigen vestigingen wereldwijd. De exportactiviteiten zijn goed voor circa 80% van het zakencijfer.

Meer informatie op www.frisomat.be/rusland.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl