Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 mei 2014

Facilicom geselecteerd voor dialoogfase PPS Rijkskantoor de Knoop


bron: De Knoop (Facilicom website)

Facilicom Services Group is samen met Strukton één van de drie partijen die door Rijksgebouwendienst is geselecteerd om deel te nemen aan de dialoogfase van het project PPS Rijkskantoor de Knoop te Utrecht. De Knoopkazerne aan de Croeselaan te Utrecht moet verworden tot een modern Rijkskantoor waar vanaf 2017 verschillende rijksdiensten hun intrek nemen. Er komen in het gebouw werkplekken, gastwerkplekken en een vergadercentrum voor alle rijksambtenaren.

Het gebied rondom Utrecht Centraal waar de Knoopkazerne ligt maakt onderdeel uit van het masterplan Utrecht voor de vernieuwing van het centrum. In dit kader hebben Het Directoraat-Generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk (DGOBR) en de Belastingdienst de Rijksgebouwendienst gevraagd de huidige Knoopkazerne aan de Croeselaan te ontwikkelen tot Rijkskantoor.

De omvang van het bestaande gebouw is ca. 21.000 m² bruto vloeroppervlak exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot een ontwikkeling van circa 30.000 m2 bruto vloer oppervlakte. In het voorjaar van 2015 wordt verwacht de dialoogfase af te ronden. Het contract voor PPS Rijkskantoor de Knoop te Utrecht wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015 gesloten.

Naast Facilicom zullen de volgende partijen hun kennis en diensten beschikbaar stellen aan het consortium:  Strukton Integrale Projecten, Strukton Worksphere, Cepezed, Rijnboutt en Fokkema & Partners Architecten.

meer info: Facilicom
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl