Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

15 mei 2014

43 startersappartementen Patrimonium woonstichting Veenendaal

Op 12 mei 2014 hebben Patrimonium woonstichting en VolkerWessels Vastgoed de koopovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 43 appartementen in project “De Reünie” te Veenendaal. “De Reünie” is een herbestemmingsproject, waarbij de voormalige Talmaschool aan de Industrielaan wordt verbouwd tot 61 startersappartementen. Het appartementengebouw is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling, na een prijsvraag van de gemeente Veenendaal. Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn is verantwoordelijk voor de realisatie van “De Reünie”. VolkerWessels Vastgoed en Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn zijn beiden VolkerWessels-ondernemingen.

Patrimonium Veenendaal
(bron: VolkerWessels)


Bijna alle appartementen verkocht
Na een succesvolle verkoopperiode is inmiddels een groot aantal appartementen verkocht aan particuliere kopers. Dit zijn veelal jonge mensen afkomstig uit Veenendaal of directe omgeving. De appartementen zijn gesitueerd in de voormalige leslokalen, aula en gymzaal en hebben een woonoppervlakte variërend van ca. 30 m2 tot ca. 104 m2. Bij de renovatie blijven de authentieke details en de uitstraling van de school grotendeels in stand.

Patrimonium
Piet de Vrije, directeur Patrimonium “Als Veenendaalse corporatie zijn wij trots, dat wij kunnen bijdragen aan de instandhouding van dit karakteristieke schoolgebouw. De voormalige Talma-school roept bij veel Veenendalers oude herinneringen op. Met deze overeenkomst komt er weer een aantrekkelijk aanbod voor starters in het huursegment op de markt.”

Succesfactoren
Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed: “De samenwerking tussen Patrimonium, gemeente Veenendaal en de ontwikkelende partijen, vormt de basis voor deze duurzame ontwikkeling. Wij waarderen het dat Patrimonium het mogelijk maakt de voormalige school te herbestemmen naar startersappartementen.” De constructieve opstelling van gemeente Veenendaal en het beschikbaar stellen van een subsidie, hebben mede het project haalbaar gemaakt.

De bouw is in handen van Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv en start binnen enkele weken. Naar verwachting nemen de renovatiewerkzaamheden ca. 10 maanden in beslag.

Meer informatie over dit project en de beschikbare appartementen is onder andere te vinden op www.reunieveenendaal.nl

VolkerWessels Vastgoed
Als zelfstandige, onafhankelijke en nationale werkmaatschappij binnen de VolkerWessels groep voelen wij ons optimaal thuis in de wereld van creatie, ontwikkeling en realisatie van kwalitatief hoogwaardige leef-, woon- en werkomgevingen. De combinatie van handelen in vrijheid, beschikken over de expertise van een hecht netwerk aan ervaren specialisten binnen de groep en – zeker niet in de laatste plaats – gebruik maken van de gedegen marktpositie van onze moederorganisatie, maakt VolkerWessels Vastgoed een interessante en betrouwbare partner. Opdrachtgevers en andere partners ontdekken bij ons een brede expertise als het gaat om architectuur, bouwkunde, duurzaamheid, economie, infrastructuur, marketing, productontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Ons team van ruim 30 specialisten werkt op nationale schaal vanuit Nieuwegein.

meer info: www.vwvastgoed.nl

VolkerWessels
VolkerWessels Vastgoed is een werkmaatschappij van VolkerWessels, een Nederlands bouwconcern met een decentrale organisatievorm en zo’n 120 werkmaatschappijen. We zijn actief in drie gebieden: Nederland, Verenigd Koninkrijk en Canada/Verenigde Staten in drie marktsectoren: Bouw & Vastgoed, Infrastructuur en Energie & Telecom. VolkerWessels bouwt met zo’n 14.500 medewerkers aan wonen, werken, mobiliteit, energie & telecom. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. Dit doen we voor onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in brede zin. VolkerWessels is een onderneming die kansen benut en duurzame innovaties introduceert.

meer info: www.volkerwessels.com
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl