Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 juni 2014

Zonnepanelen, warmtepompen en windturbines: doe het zelf

Installatiebedrijf Inspec Elektrotechniek meent dat een gewone doehetzelver heel goed in staat is zelf zonnepanelen op het dak te plaatsen of warmtepompen en windturbines in de tuin te installeren. Het bedrijf levert al het benodigde materiaal aan huis, in Nederland en het grensgebied met Duitsland en België, met de nodige uitleg en een video-instructie. Zaterdag 14 juni is er een Open Dag in Oud-Beijerland voor wie het eerst wil zien alvorens te geloven.

Op de Open Dag zal de nadruk liggen op zelf installeren. "Een beetje handige doehetzelver kan tweemaal drie zonnepanelen plaatsen zonder tussenkomst van een installateur", zegt directeur Fritzsch. Bezoekers zien op de Open Dag demo-video's en kunnen zelf uitproberen hoe makkelijk het is. Ook andere vormen van groene energiewinning komen ter sprake: off-grid installaties, windturbines en warmtepompen. "Ik ben ervan overtuigd dat Nederland haar achterstand op het gebied van groene energie snel kan inhalen wanneer eenmaal particulieren aan het doe-het-zelven slaan", aldus Fritzsch.

Er bestaan nog veel misverstanden over de haalbaarheid van groene energie voor particulieren. Zo hoeft het dak niet per se op het zuiden te liggen om zonnepanelen toch rendabel te installeren. "Veel mensen weten ook niet dat er geluidsarme windmolens bestaan die het prima kunnen doen bij wie een wat grotere tuin heeft", zegt Fritsch. Hij en zijn zoon Simon staan zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur klaar aan de Aston Martinlaan 31, Oud-Beijerland, met koffie, frisdrank en een zonnige attentie voor iedereen die op zijn energienota wil besparen.

meer info: Inspec
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl