Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

28 oktober 2014

Maxedy introduceert de eerste clouddienst voor bouwadministratie

Site Assist stroomlijnt administratie en communicatie op de bouwplaats met mobiele app

Maxedy, een startup die clouddiensten voor de bouw ontwikkelt, wil bouwbedrijven helpen administratie en communicatie op de bouwplaats te verbeteren. Hiertoe ontwikkelde het bedrijf de clouddienst Site Assist. Met deze dienst kan de projectadministratie worden bijgewerkt op een laptop of tablet vanaf de bouwplaats. Site Assist bevat functies die voor veel uitvoerders tot de dagelijkse werkzaamheden behoren, zoals het registreren van uren, afhandelen van orders en schrijven van dagrapporten. Maxedy introduceert Site Assist tijdens VanMeijel Next, de relatiedag van bouwautomatiseerder VanMeijel, op 11 november.

“Veel uitvoerders werken nu met bonnenboekjes”, zegt Peter van Meijel van Maxedy. “Bonnen worden op de bouwplaats geschreven, maar het duurt soms lang voordat deze op kantoor terecht komen en worden verwerkt in de projectadministratie. Door met Site Assist bij de bron te registreren komt informatie direct in de projectadministratie terecht. Daarmee wordt tijd bespaard en kunnen fouten worden voorkomen.”

Verbeter samenwerking op de bouwplaats
Site Assist faciliteert de samenwerking tussen bouwbedrijven en andere partijen zoals leveranciers en onderaannemers. Webportalen geven deze partijen toegang tot voor hen relevante informatie. Met Chatter, het sociale netwerk voor bedrijven, kunnen deze partijen eenvoudig berichten uitwisselen met de uitvoerder op de bouwplaats. Peter van Meijel: “Ten opzichte van e-mail heeft Chatter als grote voordeel dat alle communicatie samenkomt op één plaats en voor iedereen inzichtelijk is.”

ERP-integratie

Site Assist kan zowel zelfstandig gebruikt worden als in combinatie met een ERP-systeem. Op dit moment is er een standaard koppeling beschikbaar voor Metacom, het bouwinformatiesysteem van VanMeijel. In de toekomst wil Maxedy ook koppelingen voor andere pakketten beschikbaar maken.

meer info: Maxedy

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl