Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 oktober 2014

Miljoenen voor banen in de bouw

Voor een banenplan in de bouw (timmerindustrie) komt in totaal een bedrag van 7 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken betaalt bijna de helft daarvan, namelijk bijna 3 miljoen euro. Het overige deel wordt opgebracht door de werkgevers en vakbonden in de sector zelf, te weten zo'n 4 miljoen euro.
Het geld zal onder meer naar scholing gaan met het doel om mensen aan het werk te houden binnen de sector. Dat heeft minister Asscher vandaag bekend gemaakt.

In de timmerindustrie werken ongeveer 7500 werknemers in ruim 700 bedrijven, waaronder ook veel ZZP'ers. De bouwsector heeft veel last van de crisis. Behalve wellicht de GWW-sector door het aanleggen, onderhouden en renoveren van wegen en constructies. Al met al geen sector met perspectief waardoor de instroom van jongeren nagenoeg is "opgedroogd".

In totaal heeft minister Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verschillende banenplannen ter stimulering van de economie. Er waren al plannen goedgekeurd voor de bouw, de schilders, het transport, de kinderopvang, de zorg. Nu zijn de timmerlieden daarbij gekomen.

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl