Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 januari 2015

Tegelzettersbond BOVATIN met drie acties op de Bouwbeurs

Brancheorganisatie start promotieactie 'Meerwaarde van Tegels' plus ledenwervingscampagne en toont diverse innovaties tijdens 'Week van de Bouw' in Utrecht

De Bond van Aannemers van Tegelwerken BOVATIN presenteert van 9 tot en met 13 februari 2015 op zijn stand bij de Bouwbeurs niet alleen zijn eigen dienstverleningsproducten en een promotiecampagne, maar ook een aantal innovaties die de Bond de afgelopen twee jaar onder andere tijdens een IPC-Innovatieproject met zijn leden en andere ondernemers en fabrikanten heeft ontwikkeld.

Waarom innoveren en promoten?
BOVATIN heeft deze innovaties met een reden aangepakt, aldus BOVATIN-bestuurders Chris van Herpen en Gerard Reus: “Ze zijn belangrijk, omdat ze het werk in de tegelzetbranche veel lichter, gezonder, efficiënter en dus leuker maken! Niet alleen de concurrentiepositie van de tegel is belangrijk, ook de gezondheid van de tegelzetters, van onze leden is onze missie.
Tegelzetten wordt een high-tech vak, en daarmee wordt het vak ook voor jongeren steeds aantrekkelijker.” Leden en belangstellenden kunnen op de stand bovendien informatie ophalen over de diverse gezondheids- en energievoordelen van keramiek. “Samen met de diverse handelsbedrijven en tegel- en lijmfabrikanten hebben we de campagne www.meerwaardevantegels.nl ontwikkeld!” En de laatste bonus: tegelzetbedrijven kunnen zich tijdens de Bouwbeurs voor de periode van twee maanden kosteloos als proeflid aanmelden.

De innovaties
Zo kan men op de stand dus niet alleen met deze BOVATIN-bestuurders kennismaken, maar ook met uitvindingen en uitvinders, zoals:

- De Airbo Aircleaner
Een door Klop Innovations, samen met enkele BOVATIN-leden, ontwikkelde mobiele luchtreiniger. De compacte, lichte en geluidsarme Aircleaners vormen de volgende stap in stofvrij werken: door een aircleaner te plaatsen bij de stofbron werkt men in een stofarme omgeving. De aircleaners zuigen de aanwezige lucht in de ruimte door de filters naar binnen en filteren deze tot wel tien keer per uur. Schadelijk fijnstof blijft achter in de diverse filters en schone, stofvrije lucht wordt uitgeblazen. Door deze luchtfilters kan verbouwen of renoveren plaatsvinden zonder stofoverlast.

- De Butler
Een door Constructiebedrijf Van Dijk – samen met enkele BOVATIN-leden – ontwikkelde krat waarmee de transporteur of groothandel, gebruikmakend van een hijsvoorziening op bijvoorbeeld de vrachtwagen, (bouw)materialen zelfs op lastig bereikbare verdiepingen in binnensteden kan afleveren. Dematerialen voor een complete badkamer kunnen zo in één keer door een raam vanaf 65 cm breedte naar binnen geschoven worden.

- Tuijp’s Droomslijper
Een compacte haakse slijper van Makita die door BOVATIN-lid Tuijps Tegelprojecten geschikt is gemaakt om zonder extra benodigdheden wand- en vloertegels stofvrij te kunnen slijpen. De slijper is uitgebouwd met een slim, klein waterreservoir. Het apparaat hoeft hierdoor niet voorzien te worden van grote beschermkappen of stofzuigerslagen, zodat het werk goed zichtbaar blijft. Ook zijn er geen vaste kosten voor stofzuigerzakken of HEPA-filters.

- De Airbase lichtgewicht dekvloer
AirBase is een snel afbindende stofarme lichtgewicht dekvloer die uitermate geschikt is voor de renovatie van badkamers en toiletvloeren. Lichtgewicht, omdat het handmatig verwerken van zandcementdekvloeren erg zwaar is, en door ARBO-wetgeving nog slechts beperkt wordt toegestaan.

- De Tegeltiller
BOVATIN-leden Leo Pol (Tegelzetbedrijf L. Pol) en Robert Hurkmans (Tegelhandel Loomans) hebben, samen met een constructiebedrijf, een ‘derde hand’ voor de tegelzetter ontwikkeld. Opnieuw een ARBO-verantwoord hulpmiddel; met de ‘tegeltiller’ kunnen de zware XXL-vloertegels tot een formaat van 90 cm moeiteloos worden geplaatst, terwijl de tegelzetter nog steeds de tegel met zijn handen kan manoevreren – echter zonder de fysieke belasting.

Ook voor informatie over de IPC-projecten ‘tegelrobot’ en‘prefab tegelwerk’ kunnen bezoekers terecht op de BOVATIN-stand, te vinden van 9 tot en met 13 februari 2015 op de Utrechtse Bouwbeurs, stand 10.A051.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl