Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 januari 2015

EnergieNotaNul-woningen Frankhuis Zwolle

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt voor deltaWonen 30 grondgebonden EnergieNotaNul-woningen in Frankhuis te Stadshagen Zwolle. De woningen worden gerealiseerd door Ufkes Apeldoorn, ook een VolkerWessels-onderneming.

EnergieNotaNul-woningen


EnergieNotaNul betekent niet, dat er geen energierekening op de mat valt, maar dat de energierekening voor het verbruik over een geheel jaar eindigt op nul euro. De woningen wekken namelijk evenveel energie op, als dat ze verbruiken. Dit heeft als gevolg, dat er (netto) geen energielasten zijn. Dit is gebaseerd op normaal gebruik van 2 volwassen en een kind. Sjoerd Quint, adjunct directeur deltaWonen; “Met dit project dragen we bij aan een duurzamere wereld door het beperken van co2-uitstoot, maar ook zorgt dit type woningen voor een lage energienota voor onze huurders. Betaalbaarheid en duurzaamheid gaan hiermee hand in hand!”.

De EnergieNotaNul-woning van VolkerWessels is een zeer energiezuinige woning met een goed geïsoleerde schil, ventilatie met warmteterugwinning, een luchtwarmtepomp met vloerverwarming als warmteafgiftebron en zonnepanelen op het dak.

De woningen die op het zuiden georiënteerd zijn, worden voorzien van een veranda. Deze zorgt voor natuurlijke schaduw en wordt voorzien van zonnepanelen, waarmee de veranda bijdraagt aan de benodigde energieopwekking. Tevens dragen de veranda’s bij aan het sociale welzijn in de buurt.
De woningen worden medio 2015 opgeleverd en zijn voor deltaWonen de eerste EnergieNotaNul-woningen. Hiermee wordt vooruitgelopen op de geplande energieneutrale nieuwbouw die in 2020 verplicht wordt gesteld en wordt deze ambitie ruimschoots overtroffen.

Frankhuis
De woningen worden gebouwd in een bijzonder stukje Stadshagen: op een locatie met een aantrekkelijke, groene ligging aan het Frankhuispark. In Frankhuis is het genieten van het beste van twee werelden; gelegen aan het Zwarte Water met alle voorzieningen van Stadshagen binnen handbereik, gecombineerd met het historische centrum van Zwolle op loopafstand.

Over VolkerWessels Vastgoed
Als zelfstandige, onafhankelijke en nationale werkmaatschappij binnen de VolkerWessels groep, voelt VolkerWessels Vastgoed zich optimaal thuis in de wereld van creatie, ontwikkeling en realisatie van kwalitatief hoogwaardige leef-, woon- en werkomgevingen. De combinatie van handelen in vrijheid, beschikken over de expertise van een hecht netwerk aan ervaren specialisten binnen de groep en – zeker niet in de laatste plaats – en de gedegen marktpositie van de moederorganisatie, maakt VolkerWessels Vastgoed een interessante en betrouwbare partner. Opdrachtgevers en andere partners ontdekken bij VolkerWessels Vastgoed een brede expertise als het gaat om architectuur, bouwkunde, duurzaamheid, economie, infrastructuur, marketing, productontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Het team van ruim 30 specialisten werkt op nationale schaal vanuit Nieuwegein.
www.vwvastgoed.nl

Over Ufkes Apeldoorn B.V.
Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn is sterk in het ontwikkelen en realiseren van woningbouw en utiliteitswerken. Ufkes maakt onderdeel uit van VolkerWessels. Met een vernieuwende manier van werken, die een volledig transparante organisatie vraagt, ontzorgt Ufkes opdrachtgevers zo breed mogelijk. Juist doordat Ufkes Apeldoorn al aan de voorkant bij het project betrokken is, is het mogelijk om in een vroeg stadium eventuele problemen te herkennen en vroegtijdig aan te pakken. Ufkes heeft vanaf het begin de sturing op het gehele proces. Dit houdt in: de begeleiding van het bouwteamtraject tot het verzorgen van de tekeningen.

Ufkes Apeldoorn heeft aandacht voor duurzaamheid en procesoptimalisatie met als doel projecten op te leveren van goede kwaliteit, die toekomstbestendig zijn, tegen concurrerende prijzen. Duurzaamheidsoplossingen worden vanaf de ontwerpfase opgepakt. De projecten bewijzen dat duurzaamheid niet synoniem is aan duur. Ufkes Apeldoorn is gecertificeerd volgens de kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 9001:2008. Tevens zijn zij een leerlingbouwplaats-gecertificeerd bedrijf en is Ufkes aangesloten bij de Stichting Bewuste Bouwers.
www.ufkesapeldoorn.nl


Over VolkerWessels
VolkerWessels is een Nederlands bouwconcern met een decentrale organisatievorm en zo’n 120 werkmaatschappijen. We zijn actief in drie gebieden: Nederland, Verenigd Koninkrijk en Canada/Verenigde Staten in drie marktsectoren: Bouw & Vastgoed, Infrastructuur en Energie & Telecom. VolkerWessels bouwt met zo’n 14.500 medewerkers aan wonen, werken, mobiliteit, energie & telecom. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. Dit doen we voor onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in brede zin. VolkerWessels is een onderneming die kansen benut en duurzame innovaties introduceert.
www.volkerwessels.com

Over deltaWonen
DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming biedt deltaWonen nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. DeltaWonen durft daarbij onbevangen en verrassende keuzes te maken. Duurzaamheid is voor deltaWonen een belangrijk leidend thema. Daar wordt de komende jaren vol op ingezet. Door oplopende wachttijden bij toewijzing in het stedelijke gebied zal deltaWonen de komende jaren met name in Zwolle en Kampen investeren.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl