Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 januari 2015

Zwarte lijst wanbetalers in de bouw

Zelfstandigen Bouw heeft voor haar leden een zwarte lijst opgesteld. Daarop prijken de namen van personen en bedrijven met wie de leden beter geen zaken kunnen doen. Het gaat om mensen en bv's van wie juristen van Zelfstandigen Bouw hebben vastgesteld dat zij met list en bedrog te werk gaan en zelfstandige vakmannen niet betalen voor verrichte werkzaamheden. Mensen die ook weten hoe ze daar mee weg kunnen komen. Met als gevolg dat zzp'ers die voor hen hebben gewerkt, kunnen fluiten naar hun geld. Ook als ze proberen via de rechter hun geld te krijgen. Want dan is er wel voor gezorgd dat bij de bv's waarvoor ze hebben gewerkt niets meer te halen valt.

Zelfstandigen Bouw ziet een toename van dit soort praktijken en roept het kabinet op hiertegen harde maatregelen te treffen.

"Soms loop je als jurist tegen een muur", zegt Farid Niamut, een van de juristen van Zelfstandigen Bouw. "Je voelt je als Don Quichote die tegen windmolens vecht." Want de wetgever beschermt deze lieden beter dan hun slachtoffers. Daarom heeft Zelfstandigen Bouw de zwarte lijst opgesteld. Om zelfstandige vakmannen in de bouw te waarschuwen dat ze met sommige mensen of bv's beter niet in zee kunnen gaan.

Leden kunnen die lijst opvragen. Zelfstandigen Bouw kan de lijst niet voor iedereen toegankelijk maken. Dat mag helaas niet van de wet.

 

meer informatie: Zelfstandigen Bouw
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl