Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 februari 2015

Nieuwe volautomatische opvoerinstallatie voor condensaat

Voor de eerste keer op de komende ISH exposeert de pompen- en afsluiterproducent KSB een volautomatische opvoerinstallatie voor het transport van condensaat uit verwarmingen en uit klimatiserings- en koelinstallaties. Met name voor moderne condensatieketels, die zich onder het terugstroomniveau bevinden, is een dergelijke installatie nodig.

KSB

De vakbeurs ISH wordt van 10 t/m 14 maart 2015
in Frankfurt gehouden.

De nieuwe Kondensat-Lift transporteert tot 340 liter vloeistof per uur tot een hoogte van 4,50 meter. De maximum temperatuur van het medium ligt bij 50 ?. Een geïntegreerde terugslagklep voorkomt het leeglopen van de persleiding en zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid. De pH-waarde van het condensaat mag een waarde van 2,8 niet overschrijden.

De basis van de installatie is een verzamelvat van de slagvaste kunststof ABS voor grondopstelling of bevestiging aan de wand. Dankzij de compacte uitvoering is de installatie bijzonder plaatsbesparend. In de automatische niveauregeling is een vlotterschakelaar opgenomen. Het motorhuis en de waaier zijn eveneens van ABS vervaardigd, de as van roestvrijstaal.

De 230V-eenfase-wisselstroommotor is voorzien van een thermische overbelastingschakelaar en heeft de beschermingsklasse IP 44. De klant krijgt een aansluitklare unit met een 1,8 m lange netkabel en een schokbestendige contactstekker (CEE-7/7). De elektrotechnische installatie vergt dan ook geen vakman.

Als serie is de installatie voorzien van een persflens voor slangen met een diameter van 9,5 mm (3/8 inch). Het leveringspakket omvat verder een aansluitbuis (3/8 inch) alsmede een 6 meter lange PVC slang. Daarnaast behoort een adapter tot de basisuitrusting van de installatie. Hiermee kan de standaardtoevoer (28 mm) worden aangesloten op gangbare 40 mm kunststof leidingen.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

meer info: KSB
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl