Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 februari 2015

Energielabel zorgt voor stijging aanvragen dubbelglas

In januari en februari 2015 krijgen particuliere woningeigenaren van de overheid een voorlopig energielabel toegestuurd. Sinds dit jaar krijgen woningeigenaren een boete wanneer zij hun woning verkopen of verhuren zonder definitief energielabel. Uit een peiling van Glaspunt bleek dat dit voor woningeigenaren een reden is om hun woning beter te isoleren. Het aantal aanvragen voor dubbelglas is in januari al met 15 procent gestegen.

Glas.nl

Peiling onder 100 woningeigenaren
Glaspunt hield een peiling onder honderd woningeigenaren. Een vijfde van de ondervraagden gaf aan dat zij geschrokken zijn van het energielabel en maatregelen gaan nemen om hun woning energiezuiniger te maken. De belangrijkste redenen hiervan bleken energiebesparing en de waardestijging van de woning. Hiernaast waren comfort en duurzaamheid veelgenoemde redenen.

Stijging verkoop dubbel glas 15%
Glaspunt heeft in januari 15 procent meer dubbel glas verkocht dan in december. Ook dit kan verklaard worden doordat woningeigenaren het energielabel hebben ontvangen. Mensen met een rood energielabel krijgen vaak het advies om in slaapkamers en leefruimten waar nu nog enkelglas of standaard dubbelglas zit, HR++ dubbelglas toe te passen. Hiermee kan bij een gemiddelde woning ongeveer 460 euro per jaar worden bespaard.

Energielabel verplicht bij verkoop of verhuur
Bij de verkoop of verhuur van de woning is het voor de eigenaar sinds 2008 verplicht om een definitief energielabel te overhandigen. Deze wet werd niet altijd goed nageleefd. Om deze reden kunnen woningeigenaren vanaf dit jaar een boete van maximaal 405 euro krijgen, wanneer zij geen definitief energielabel overhandigen bij verkoop of verhuur van hun woning. Uit de peiling van Glaspunt bleek dit voor woningeigenaren een extra motivatie om maatregelen te nemen. Een woning met een groen energielabel is voor kopers of huurders aantrekkelijker en daarnaast zorgt dit ook voor een waardestijging van de woning.

Nog niet alle woningeigenaren hebben het voorlopige energielabel ontvangen. Inwoners van Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland krijgen het energielabel tussen 13 februari en 17 februari 2015 thuisgestuurd.

Meer info: Glas.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl