Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

28 september 2015

Samenwerking tussen VSB en Betoniek

Kennisdeling staat bij veel organisaties in de bouw hoog in het vaandel. Dat geldt zeker voor VSB, de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven. Om die reden zijn VSB en Betoniek een samenwerkingsverband aangegaan. Betoniek ziet immers het vastleggen en delen van kennis tot haar belangrijkste taak.

De sectie betonbekistingsbedrijven van VSB is per 1 juli 2015 partner van Betoniek, platform over technologie en uitvoering van beton. Met dit partnership wil VSB het gat opvullen in hun kennisdeling, dat is ontstaan na het stopzetten van Betonbouwnieuws eerder dit jaar. Dankzij de samenwerking met Betoniek krijgt VSB de kans om informatie over bekistingen en ondersteuningen bij een brede doelgroep onder de aandacht te brengen. Het gaat daarbij om technische kennis over bijvoorbeeld toepassing, veiligheid, arbo en milieu. De mogelijkheden op deze gebieden zijn voortdurend in ontwikkeling. Daarom is het van groot belang kennis te ontwikkelen, vast te leggen en te delen. Daarmee wordt bijgedragen aan een verbetering van de kwaliteit van bouwen in de ruimste zin van het woord.

De samenwerking houdt onder meer in dat VSB ieder jaar bij één nummer gaat meedenken met de redactie over de invulling ervan. Dit nummer zal aan alle relaties van VSB ter beschikking worden gesteld. Het eerste resultaat wordt een nummer over de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal voor de nieuwe verbinding van de A1/A9 bij Diemen. Bij deze brug is voor het eerst sinds 2000 in Nederland de vrijevoorbouwmethode toegepast. Hoe dat in zijn werk gaat en wat er precies bij komt kijken, wordt uit de doeken gedaan door enkele deskundigen. Dit nummer verschijnt in december van dit jaar.

Voor Betoniek, uitgegeven door Aeneas Media, betekent de samenwerking dat het platform gebruik kan maken van deskundigheid over bekistingen van de leden van VSB. Bovendien biedt de samenwerking een breder draagvlak voor het platform. Na het Cement&BetonCentrum en VOBN is VSB de derde partner van Betoniek.

Van en voor bouwers
Betoniek speelt al meer dan 45 jaar lang een belangrijke rol in kennisdeling op het gebied van technologie en uitvoering van beton. Tot circa 10 jaar gelden gebeurde dat voornamelijk in print, ofwel op papier. Tegenwoordig speelt online een steeds voornamere rol. De belangrijkste uiting van het platform Betoniek is dan ook www.betoniek.nl. Daarnaast kent het platform onder meer het vertrouwde Betoniek Standaard en sinds eind 2013 ook Betoniek Vakblad. In laatstgenoemde uitgave is meer ruimte voor informatie over recente ontwikkelingen, onderzoek, regelgeving en spraakmakende projecten. Bovendien krijgen ook mensen uit het vak de gelegenheid te publiceren.

Wat Betoniek onderscheidt van andere vakinformatie is dat aandacht wordt besteed aan onderscheidende, nieuwe of bijzondere uitvoerings- en productietechnieken. Het gaat om door een deskundige redactie gevalideerde informatie die de lezer echt toegevoegde waarde biedt.

Kortom, Betoniek is een platform van en voor bouwers. Voor VSB het dus een ideaal medium om waardevolle kennis over bekistingen en ondersteuningen bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over Betoniek www.betoniek.nl.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl