Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 oktober 2015

Waterpasserende straatbaksteen Drainflow biedt volop keuzevrijheid

Straatbaksteenfabrikant Bylandt lanceert tijdens de Dag van de Openbare Ruimte de Drainflow. Dit is een waterpasserende straatbaksteen in keiformaat die volop keuzevrijheid biedt. De Drainflow maakt geen onderdeel uit van een totaalconcept, waardoor opdrachtgevers vrij zijn in de keuze van de fundering en de partners waarmee zij willen samenwerken.


straat-met-drainflow-apeldoorn

Drainflow gebakken straatbakstenen hebben een vellingkant en zijn aan de kopse zijden voorzien van een uitsparing. Hierdoor passeert langs de Drainflow circa 40 procent meer water dan bij het normale keiformaat. Dit is vastgesteld door onafhankelijk onderzoek van de Stichting Technisch Centrum voor de Keramische Industrie (TCKI). Bylandt levert de Drainflow in de kleur rood. De waterpasserende straatbakstenen zijn ook verkrijgbaar in pakketten voor mechanisch bestraten, in de gangbare verbanden.

Bezoek Bylandt tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 7 en 8 oktober 2015 in Houten, standnummer 1.609.

Aantrekkelijk alternatief

Om wateroverlast door extreme regen in stedelijke gebieden het hoofd te bieden, vormt het afkoppelen of niet aansluiten van hemelwater steeds vaker het uitgangspunt in gemeentelijke rioleringsplannen. Waterpasserende bestrating met Drainflow straatbakstenen is een aantrekkelijk alternatief voor kostbare ondergrondse infiltratiesystemen. Het hemelwater wordt ter plekke afgekoppeld, zonder dat de aanleg van een apart riool noodzakelijk is. Resultaat is een authentiek en hoogwaardig straatbeeld waarin kolken en goten ontbreken.

Project Vogelbuurt Apeldoorn
De Drainflow waterpasserende straatbaksteen wordt op dit moment toegepast bij renovatie van de Vogelbuurt in Apeldoorn. Omdat de Drainflow niet gekoppeld is aan een totaalconcept, was de gemeente vrij in de keuze van de partners en de fundering. Gekozen is voor een opbouw van Schots graniet en split. De gemeente Apeldoorn heeft een beleid in het afkoppelen van hemelwater voor het riool. Door gebrek aan ruimte in de ondergrond is er daarom samen met Bylandt gezocht naar een oplossing in de vorm van waterpasserende bestrating. Dit is zowel technisch als economisch een schot in de roos gebleken. De gemeente kan hierdoor vasthouden aan het uitgangspunt om in Apeldoorn een hoogwaardig straatbeeld met gebakken bestrating te creëren.

Over Bylandt
Al ruim voor 1900 maakte straatbaksteenfabrikant Bylandt op toonaangevende wijze gebakken bestrating van topkwaliteit. Bylandt heeft de ambitie om de leefomgeving voor huidige en toekomstige generaties mooier te maken. Door het gebruik van straatbaksteen, dat een bewezen levensduur heeft van 125 jaar, kan Bylandt die ambitie waarmaken. Bylandt maakt haar duurzame producten van voornamelijk Nederlandse rivierklei, een hernieuwbare en natuurlijke grondstof. Door het bakproces krijgen de ‘klinkers’ hun natuurlijke en voor altijd blijvende kleur. Als enige straatbaksteenfabrikant is Bylandt MVO Prestatieladder gecertificeerd.

Kijk voor meer informatie op www.bylandt.com.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl