Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

18 december 2015

Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe woning
Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woning is het eerste wat opvalt vaak de inrichting van de woning. Geeft een woning een goed gevoel en is er voldoende ruimte aanwezig dan is dit voor veel woningzoekenden voldoende reden om de woning te kopen. Er zijn echter veel punten waar naar gekeken moet worden voordat de stap tot verhuizen genomen wordt. Denk hierbij aan het energieverbruik, de staat van de leidingen en fundering, de isolatiewaarde en de wijze waarop de elektra is aangelegd.


Let goed op de isolatiewaarde en het energieverbruik
De twee voornaamste punten die van belang zijn voor een lage energierekening zijn het energieverbruik en de isolatiewaarde van de woning. Dit geldt vooral voor oudere woningen die voor 1980 zijn gebouwd. Deze woningen zijn niet altijd voorzien voor dakisolatie en in sommige gevallen spouwmuurisolatie. Hierdoor gaat er onnodig veel warmte verloren en als gevolg worden er in de wintermaanden ontzettend veel stookkosten gemaakt. Dit kan honderden euro's per jaar extra kosten, informeer dus goed naar de mate van isolatie voordat u een woning koopt. Daarbij is het ook direct handig om te kijken naar de staat van de CV ketel. Deze moet om de 15-20 jaar vervangen worden. Moderne CV ketels zijn ook een stuk zuiniger dan oudere modellen en verspillen nauwelijks energie.


Een zorgvuldige inspectie is noodzakelijk
Andere minder zichtbare aandachtspunten zijn de fundering en leidingen van een woning. Ook hier geldt voor woningen dat dit altijd bekeken moet worden als de bouw van de woning voor 1980 dateert. Zeker bij woningen die lang leegstaan kunnen er flinke problemen met de leidingen ontstaan. Omdat de leidingen namelijk lang niet in gebruik zijn geweest krijgt kalk bijvoorbeeld de kans om de leidingen aan te tasten of te verstoppen. Heeft u hier twijfels over laat dit dan inspecteren door een bedrijf dat ontstoppingsdiensten verzorgd. Deze kan voor een vast laag bedrag een hoop eventuele problemen voorkomen met een simpele video-inspectie van de leidingen.
Controleer deze punten dus altijd voordat u overhaast contact opneemt met verhuisbedrijven met het nieuws dat u een nieuwe woning heeft gevonden.

 

Meer info: ontstoppingsdiensten en verhuisbedrijven
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl