Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 mei 2016

ARCHICAD 20 | A Fresh Look at BIM

GRAPHISOFT® heeft de nieuwste versie van haar toonaangevende BIM software aangekondigd. ARCHICAD 20 is voorzien van een gloednieuwe, hoge resolutie, grafische interface: overzichtelijk, fris en modern. Daarnaast kent ARCHICAD 20 een aantal belangrijke functionele verbeteringen die voor zowel ARCHICAD gebruikers als voor samenwerkende partijen van belang zijn. ARCHICAD onderscheidt zich met deze versie wederom van andere BIM pakketten.

"Wij vinden dat 's-werelds grootste BIM pakket voor architecten een gebruikersinterface verdient welke past bij de doelgroep. En nóg belangrijker, de eenvoud van de interface maakt het gebruik van ARCHICAD en de betekenis van de knoppen een stuk eenvoudiger. 'Less is more', dus we hebben veel ruis weggenomen. Daardoor ontstond ook ruimte voor nieuwe functionaliteiten zoals grafische favorieten", aldus Peter Mohacsi, UX teamleider bij GRAPHISOFT.

ArchiCAD 20

Nieuw in ARCHICAD 20
De geheel vernieuwde grafische gebruikersinterface maakt ARCHICAD 20 de meest moderne BIM applicatie op de markt. Door het verwijderen van onnodige functies is de werkomgeving en het gebruiksgemak vergroot. Dit biedt ruimte voor meer grafische feedback zoals de nieuwe grafische 'Favorieten' die een uitstekende visuele weergave geven van opgeslagen elementen met automatisch gegenereerde 2D en 3D weergaven.

Informatie is het meest waardevolle deel van BIM. Met de nieuwe Property Manager kunnen gebruikers alle benodigde eigenschappen toevoegen en structureren in het model. Via Schedules kan informatie met andere partijen binnen ARCHICAD toegevoegd of bewerkt worden, zelfs als het niet met CAD of BIM gemaakt is. ARCHICAD 20 maakt gebruik van goed gestructureerde informatie, wat resulteert in informatieve visualisatie van het ontwerp. Door een Grafical Override van elementen worden alle eigenschappen direct inzichtelijk in het gebouwmodel en worden ze zelfs in de output grafisch weergegeven. Dit garandeert rendement tijdens de bouw.

ARCHICAD 20 behoort tot de eerste BIM applicaties die IFC 4 volledig ondersteunen. Hiermee is ARCHICAD nu 100% compatibel met internationale standaarden zoals bijvoorbeeld COBie.

"De nieuwe interface van ARCHICAD 20 is helemaal in de tijd van nu. Met kleine aanpassingen wordt een groot effect bereikt. De werkomgeving is rustiger en ontdaan van ruis waardoor werken met ARCHICAD intuïtiever en makkelijker wordt. Na een paar dagen gewerkt te hebben met ARCHICAD 20 wil je niets anders meer", aldus Denise Bos, productmanager ARCHICAD bij KUBUS.

ARCHICAD 20 zal vanaf september beschikbaar zijn in Nederland en Vlaanderen. Ga voor meer informatie over ARCHICAD naar www.kubusinfo.nl/archicad

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouw internationaal.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Meer informatie
KubusInfo - www.kubusinfo.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl