Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 augustus 2016

Geïnstalleerde elektra nalopen in een nieuwbouwwoning

Wanneer je net een nieuw huis hebt laten bouwen en verder alles zelf gaat doen, is het zaak om wel alles naar behoren af te werken. Dit geldt niet alleen voor de muren en verdere afwerking, maar ook vor de aansluiting van de elektriciteit. Heb je dit ook zelf gedaan? Dan is het zaak om alles goed na te lopen om onveilige situaties te voorkomen. Wanneer je alle elektriciteit door een elektricien aan hebt laten sluiten, mag je aannemen dat de aansluitingen werken en alles veilig is. Toch kan een extra controle nooit kwaad.

Elektriciteit testen
Om te kijken of de aangesloten elektriciteit ook daadwerkelijk naar behoren werkt, kun je de apparaten gaan testen. Werkt alles goed? Dan mag je er over het algemeen vanuit gaan dat alles goed is aangesloten. Het kan echter nooit kwaad om voor de zekerheid toch even in de meterkast te kijken hoe alles precies geïnstalleerd is. Werken er enkele apparaten niet? Dan kan het zijn dat de boel niet goed aangesloten is, maar er kan ook gewoon een stop omgeslagen zijn in de meterkast. Kijk hier dus eerst naar, voordat u er een elektricien bij betrekt.

Kaf van het koren scheiden
In Nederland lopen veel mensen rond die zichzelf elektricien noemen. Wanneer je een professional zoekt die de elektra in je woning aan kan sluiten, is het zaak dat je met een betrouwbare vakman in zee gaat. Dit kost je mogelijk wat meer geld, maar daardoor heb je wel meer zekerheid voor wat betreft een veilige aansluiting van de elektriciteit in je huis.  Zorg er dan ook altijd voor dat je in zee gaat met een erkende monteur of een erkend bedrijf. Mocht er toch iets verkeerd zijn aangesloten, dan kun je je altijd weer tot deze monteur of tot dit bedrijf richten.

Dubbele controle
Heb je zelf de elektriciteit in je nieuwbouwwoning aangesloten, maar twijfel je of alles correct en veilig is aangesloten? In dat geval kun je ervoor kiezen om een professional in te schakelen om de installatie te controleren. Dit kost je minder geld dan wanneer je hem de gehele installatie aan laat sluiten. Mocht hij een verkeerde aansluiting tegenkomen, dan kan hij dit binnen de kortste keren aanpassen. Op deze manier ben je er in ieder geval zeker van dat de elektra in je woning allemaal veilig is aangesloten. Op de website van deze elektricien kun je meer informatie vinden over het controleren van elektra.

meer info: Elektricien aan huis
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl