Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 augustus 2016

Inbraakpreventie in de vakantieperiode

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat maakt dat veel mensen elders gaan genieten van hun vakantie. Voor inbrekers is dit verreweg de meest lucratieve periode. Veel mensen zijn weg, dus de kans dat ze betrapt worden, is bijzonder klein. Zij zullen in de vakantie dan ook veelvuldig op pad gaan en het kan zo maar zijn dat jouw woning ook ten prooi valt aan een inbreker. Om dit te voorkomen, moet je je woning veilig achterlaten wanneer je vertrekt.

Bewoonde indruk
Veel mensen laten verlichting branden wanneer zij weg zijn van huis, maar wanneer je twee weken op vakantie gaat, kost dit behoorlijk wat aan stroom. Bovendien zullen de inbrekers op een gegeven moment ook in de gaten hebben dat bepaalde lampen constant branden. In plaats van het laten branden van lampen, kun je ook buurtbewoners of familie vragen om je woning in de gaten te houden wanneer je zelf op vakantie bent. Zo creëer je een bewoonde indruk

Veilige woning
Om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken, doe je er goed aan om je woning te voorzien van veilige sloten. Veel oudere huizen beschikken nog over oude sloten die niet aan de veiligheidsnormen van tegenwoordig voldoen. Inbrekers weten deze sloten vaak makkelijk te forceren en weten dan ook in een mum van tijd je woning binnen te dringen. Tegenwoordig worden vrijwel alle sloten voorzien van een keurmerk. Dit betekent dat ze over het algemeen goed beschermen tegen inbrekers.

Controle door een professional
Zijn de sloten in jouw woning al jaren niet meer vervangen? Dan is het verstandig om bijvoorbeeld eens een slotenmaker in te schakelen om een controle uit te laten voeren. Hij kan je vast en zeker vertellen in hoeverre de sloten op de ramen en deuren van jouw woning aan de hedendaagse veiligheidseisen voldoen. Wanneer ze niet veilig zijn, moet je overwegen om ze te vervangen. Met veilige sloten is de kans op een inbraak immers een stuk kleiner.


Meer info: Slotenmaker aan huis, http://www.slotenmakeraanhuis.nu
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl