Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 augustus 2016

Megapress-systeem ideaal voor vervanging van radiatoren

Verwarmingsbuizen in bestaande bouw zijn vaak uitgevoerd in dikwandig staal. Dat maakt het repareren, vervangen of uitbreiden een stuk lastiger: voor de noodzakelijk laswerkzaamheden moet de installatie immers eerst volledig worden geleegd. Met het Megapress-systeem biedt Viega een oplossing die het lassen overbodig maakt. Met de nieuwe Megapress-fittingen in 3/8” kan het perssysteem nu ook worden ingezet bij renovatie of vervanging van radiatoren.

Met de introductie van Megapress heeft het lassen plaatsgemaakt voor de vertrouwde, veilige en hoogwaardige koude perstechniek van Viega. Vergeleken met lassen, klemmen of schroeven van dikwandig stalen buizen is deze techniek sneller, veiliger en economischer. Na de marktintroductie met de afmetingen ½ t/m 2” voor industriële toepassingen, is het systeem nu ook leverbaar in de nieuwe maat 3/8”. Dat sluit naadloos aan op de verwarmingsinstallaties in de woningbouw.
Voor alle bestaande bouw wordt het nu dan ook eenvoudiger om radiatoren en ventielen van de installaties te vervangen. Met de koude perstechniek van Viega wordt het brandgevaar in bewoonde omgevingen zo geminimaliseerd. Bovendien hoeft de gehele installatie nu niet meer te worden geleegd.

Praktisch en omvangrijk assortiment
Met de nieuwe maat omvat het totale Megapress-programma inmiddels 16 artikelen waaronder bochten, sokken, T-stukken, draadovergangen en verloopstukken. Daarmee wordt een compleet programma geboden voor vervanging van radiatoren en ventielen, maar ook voor het verleggen van aansluitleidingen of uitbreidingen met meerdere radiatoren, zoals een handdoekradiator in de badkamer.
Door het speciale dichtelement van het Megapress-systeem maakt het daarbij niet uit of het om verzinkte, industrieel gelakte, zwarte of gecoate buisleidingen gaat.
De Megapress-fittingen worden met de bekende persmachines Pressgun 5 of Pressgun Picco verwerkt. Voor alle systeemafmetingen zijn bijbehorende persbekken leverbaar. Net als bij andere Viega systemen zijn ook de 3/8”

Megapress-fittingen uitgevoerd met SC-Contur. Dat betekent: niet geperst =  niet dicht hetgeen direct zichtbaar is bij een centrale dichtheidsproef.

Toelatingen voor de scheepsbouw
De nieuwe fittingen zijn toegelaten voor een bedrijfsdruk tot 16 bar en een bedrijfstemperatuur van 110 °C. Daarmee lenen ze zich niet alleen voor verwarmingsinstallaties maar ook voor industriële toepassingen. Daarnaast is het systeem door DNV/GL, Lloyd’s Register, e.a. toegelaten voor de scheepsbouw.

Over Viega:
Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt.

Op vier locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

 

Meer informatie: Viega Group
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl