Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 september 2016

Duurzame plexiglas platen

Van alle kunststof platen is plexiglas oftewel acrylaat misschien wel de bekendste onder het brede publiek. Kunststofplatenshop.nl levert duurzaam geproduceerd acrylaat, onder de naam Greencast. Er is geen enkel verschil tussen Greencast platen en platen van "gewoon" acrylaat, behalve in de wijze waarop ze worden geproduceerd. Greencast platen worden namelijk gemaakt van gerecycled acrylaat. Gebruikelijk is om bij het zagen van acrylaat het restafval weg te gooien. Greencast platen worden gemaakt uit dit restafval. Het materiaal is in wezen gewoon plastic, dat smelt bij hoge temperaturen. Door omsmelten kunnen we het materiaal eindeloos hergebruiken.

Voordelen van Greencast platen voor het milieu

Er zijn verschillende goede redenen om te kiezen voor Greencast platen. In de eerste plaats heeft dit materiaal voordelen voor het milieu. Doordat Greencast platen worden gemaakt van gerecycled acrylaat, wordt in het productieproces bespaard op grondstoffen. Dit hergebruik is het toppunt van duurzaamheid: alle restjes acrylaat worden gerecycled. Het is zelfs mogelijk om overgebleven stukjes Greencast op deze wijze te recyclen, dus zeg maar te her-hergebruiken. Dit betekent dat we met deze methode een maximale besparing van afval bereiken.

Ook in andere opzichten is het productieproces minder belastend voor het milieu. Voor de productie van Greencast platen is minder water nodig dan voor de traditionele wijze om acrylaat te produceren, en ook de CO2-uitstoot tijdens het productieproces is een stuk geringer.

Technische eigenschappen van Greencast platen

Ook de technische eigenschappen van Greencast platen zijn zeer gunstig. Duurzaamheid hoeft niet ten koste te gaan van kwaliteit! De optische eigenschappen van Greencast platen zijn uitmuntend: ze zijn helder en net zo doorzichtig als bijvoorbeeld vensterglas. Bovendien is het materiaal eenvoudig te bewerken. Greencast platen buigen, lijmen of erin boren is geen enkel probleem. Ook zijn ze goed te diamant- en vlampolijsten.

Greencast platen zijn VOC- en HFC-vrij. In gewoon Nederlands betekent dit dat we geen gebruik maken van bepaalde stoffen die schadelijk zijn voor het milieu of uw gezondheid. Bij de productie van Greencast platen houden we ons aan de strenge eisen van het ISO 7823.1 certificaat.

Toepassingen van Greencast platen

Greencast platen hebben alle voordelen van "gewoon" plexiglas. Ze kunnen daarom overal worden gebruikt waar de eigenschappen van acrylaat gewenst zijn. Greencast platen zijn, doordat ze eenvoudig te bewerken zijn en uitmuntende optische eigenschappen hebben, bij uitstek ook geschikt voor grote bouwprojecten. Omdat de platen volledig gemaakt zijn van gerecycled acrylaat, voldoen ze aan de modernste eisen op het gebied van duurzaam bouwen. Een fraai voorbeeld waar toepassing van Greencast platen een duurzame oplossing voor zou kunnen zijn is de Hovenring, de futuristische fietsbrug bij Veldhoven.

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer weten over de toepassing van Greencast platen als duurzaam bouwmateriaal, neem dan contact op met de experts van Kunststofplatenshop.nl en vraag naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie. We denken graag met u mee. Ook als u vragen hebt over de toepassing van andere technische kunststoffen kunt u altijd bij ons terecht.

Meer info: Kunststofplatenshop.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl