Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 oktober 2016

De duurzame kracht van eikenhouten meubels

Duurzaamheid staat tegenwoordig steeds meer op de voorgrond. Het lijkt alsof de consumptiemaatschappij wat aan het inschikken is voor meer degelijke spullen die daadwerkelijk lang meegaan. Een duurzame inrichting past helemaal in dit plaatje thuis. Een prachtige manier om duurzaamheid in de woning te creëren is met behulp van eikenhouten meubels.Wat maakt eikenhouten meubels zo duurzaam?

De eerste vraag die naar boven komt, is natuurlijk waarom dit type meubel zo duurzaam is. Hier zijn meerdere goede redenen voor:

  • Gaat erg lang mee. Eikenhout is zeer stevig materiaal en gaat simpelweg heel erg lang mee. Soms blijft dezelfde tafel of kast generaties lang in dezelfde familie, omdat deze gewoon goed blijft, ook na al die tijd.
  • Kan tegen een stootje. Deze houtsoort is zeer bestendig en kan wel wat hebben. Krassen, vlekken, deukjes, maken weinig indruk. Het hout is daar gewoon te sterk voor.
  • Blijft er goed uitzien. Eikenhout ziet er niet alleen bij aankoop prachtig uit, maar blijft er ook na een lange tijd mooi uitzien. Het robuuste materiaal heeft een zeer natuurlijke uitstraling en blijft door de kracht ook na lange tijd erg mooi.
  • Geschikt voor binnen en buiten. Al de bovenstaande punten zorgen ervoor dat deze meubels prima binnen en buiten gebruikt kunnen worden. Ze doen het dus goed in de woonkamer en op het terras.

Met andere woorden: eikenhout gaat lang mee, is bestendig, ziet er mooi uit en is geschikt voor zowel binnen als buiten.


Allerlei verschillende mogelijkheden

Een ander aspect van eikenhout is dat het veel verschillende toepassingen heeft. Zo is het bijvoorbeeld te gebruiken voor tafels, bankjes, krukken en meer. Hierdoor zou iemand zelfs zijn of haar hele huis met eikenhout kunnen inrichten. De meeste mensen kiezen er echter voor om één aspect van hun woonruimte een tot een eikenhouten pronkstuk te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in een moderne inrichting de tafel en stoelen van hout te laten zijn, om zo natuur en moderniteit met elkaar te kunnen combineren. Voor anderen is het vooral zaak om in de tuin eikenhouten stoelen te hebben staan, omdat die zo goed passen in een bloemige omgeving. Maar ook in de keuken misstaan eikenhouten krukjes zeker niet. Hoe men het ook hebben wil, een eikenhouten meubelstuk is heel duurzaam en blijft er goed uitzien.


Een duurzame inrichting
Een duurzame inrichting is niet alleen goed voor de gebruikers van het moment, maar ook voor eventuele volgende gebruikers. Zoals gezegd kan een eikenhouten tafel wel generaties lang meegaan. De geschiedenis geeft karakter aan het materiaal en maakt het een waardevolle toevoeging in huis. Hiernaast is het goed voor het milieu om meubels te kopen die niet na een paar jaar alweer vervangen moeten worden. Hierdoor wordt de omgeving niet onnodig belast en kan de gebruiker blijven genieten van zijn of haar aankoop. En door winkels zoals Meneer van Hout wordt het voor iedereen mogelijk om zijn of haar eigen eikenhouten meubels te kopen.

meer info: Meneer van Hout
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl