Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 november 2017

AFSCHRIJVEN OP PUBLIEKE INFRASTRUCTUUR

   

Op 16 november 2017 zal ir.drs. J./G. Verlaan promoveren aan de Technische Universiteit Delft op het proefschrift "Afschrijven op publieke infrastructuur".

De komende jaren wordt een grote vervangingsopgave van wegen, bruggen en tunnels verwacht. Hiervoor zullen voor miljarden euro aan budgetten noodzakelijk zijn. Het beschikken over informatie om activiteiten te sturen en bestedingen te verantwoorden is dan uitermate belangrijk en gewenst. Een geïntegreerde aanpak van techniek en financiën zal bijdragen aan een publieke infrastructuur waarmee effectief en efficiënt kan worden voorzien in de maatschappelijke wensen en behoeften naar vervoer en transport.


 “Afschrijven op publieke infrastructuur” is een exploratieve studie naar de financieel-economische implicaties van de invoering van een baten-lastenstelsel bij de Nederlandse rijksoverheid voor de instandhouding van civieltechnische netwerken. Onderzocht is de wijze waarop een professioneel opdrachtgever op basis van bedrijfseconomische beginselen de instandhouding van een infrastructuurnetwerk kan optimaliseren. Hiervoor is het nodig dat technische en administratieve informatie wordt geïntegreerd, bijvoorbeeld door bij de rijksoverheid gebruik te maken van een systeem van dubbel boekhouden, zoals bedrijven dat vaak al hanteren. De kosten worden dan niet als kasstroom geregistreerd maar in de administratie gekoppeld aan perioden waarin de kosten gemaakt worden. De instandhoudingsorganisatie (zoals Rijkswaterstaat of ProRail) kan zich daarmee zowel technisch als financieel beter op de toekomst voorbereiden.

Het proefschrift is te downloaden uit de Repository TU Delft.

Een hard copy is via eMail te bestellen tegen betaling van 25 euro, inclusief verzendkosten.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl