Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 juni 2018

Woningbeveiliging verbeteren in 2018

Het beveiligen van uw woning is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Mede door de toename in het geweld wat inbrekers gebruiken om woningen binnen te komen. Waar het voorheen vaak voldoende was om een woning van goede sloten te voorzien, geldt dat tegenwoordig niet meer. Verstandiger is het om de sloten te combineren met een compleet inbraakpreventiesysteem. Wij spraken een ervaren slotenmaker, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van woningen in 2018.

Tip: kijk ook eens naar moderne gadgets als een deurbel met camera! Het is een slimme vorm van geavanceerde woningbeveiliging, wat zeker in 2018 geen overbodige luxe is.

Goede sloten als basis voor uw woningbeveiliging
Een degelijke woningbeveiliging in 2018 vormt u, door te beginnen met het gebruik van de juiste sloten. Zo wordt het aangeraden om deuren te voorzien van cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost. Dergelijke sloten worden vaak ook wel driepuntsloten genoemd. Naast deze driepuntsloten voor uw deuren, is het belangrijk om ook ramen van sloten te voorzien. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van oplegsloten, die op het kozijn van uw raam gemonteerd kunnen worden. Mocht uw raam een relatief dik kozijn hebben, dan zijn insteeksloten een goed alternatief. Insteeksloten zijn daarbij de beste oplossing voor ramen die naar binnen toe geopend worden.

Bij het uitkiezen van nieuwe sloten voor ramen en deuren, kunt u op verschillende aspecten letten. Zo moeten de sloten qua stijl enigszins bij de stijl van uw woning aansluiten. Ook is het raadzaam om te letten op de SKG-certificering van de sloten. Sloten worden van één, twee of drie sterren voorzien. Hierbij geeft het aantal sterren aan, in welke mate de sloten een vertragende werking hebben tijdens een inbraak. Des te groter deze vertragende werking logischerwijs is, des te groter is de kans dat u de inbrekers buiten uw woning houdt.

Een alarmsysteem in huis installeren
Zoals reeds beschreven werd, is het raadzaam om de sloten te combineren met een compleet alarmsysteem. Dit alarmsysteem kunt u tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een aantal bewegingssensoren in huis, met een elektronische beveiligingscamera. Deze camera’s kunnen verbonden worden met het internet, zodat u de beelden altijd en overal kunt bekijken. Wel zo’n prettig idee!

Het kan verstandig zijn om het samenstellen van een alarminstallatie aan een slotenmaker over te laten. Slotenmakers kunnen de risico’s in uw woning analyseren en op basis daarvan een systeem samenstellen.

meer informatie: slotenmaker

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl