Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

10 augustus 2018

 

Badkamer trends 2018

Woontrends zijn tegenwoordig steeds meer te vergelijken met modetrends. De kleuren, materialen en vormen die gebruikt worden bij de inrichting van een woning veranderen namelijk ook ieder jaar. Tevens zijn er voor iedere kamer in huis verschillende trends die dat jaar door een grote groep mensen wordt toegepast. In dit artikel gaan we het hebben over de badkamer trends 2018. Dit doen we in samenwerking met een loodgieter. Deze vakman ziet immers ieder jaar de nodige badkamers van binnen en kan dus exact vertellen welke trends steeds vaker zijn terug te zien in Nederlandse huizen.

Wandkasten

Een probleem in moderne badkamers die veel trends proberen aan te pakken is het gebruik aan ruimte. Zo worden bijvoorbeeld kleuren in het interieur gebruikt waardoor de badkamer ruimtelijk overkomt. Een trend die hier ook aan bijdraagt is het gebruik van wandkasten in de badkamer. Dit is een slimme manier van ruimte besparen, omdat je met de kasten de hoogte in kunt gaan en geen vloeroppervlakte in beslag zal nemen. In kleine badkamers worden zo smal mogelijke meubels gekozen.

Kleurentrends

De kleuren die trendy zijn om in een interieur te gebruiken, zijn ieder jaar weer anders. De kleurentrends voor badkamers in 2018 zijn heel divers. Zo worden bijvoorbeeld in veel badkamers donkere kleuren gebruikt. Aan de andere kant is het ook een trend om een enkel sanitair stuk in een felle kleur te kopen. In 2018 zijn grijze kleuren erg in trek. Een complete badkamer in verschillende grijstinten zorgt voor een traditionele, maar tegelijkertijd ook een moderne look.

Digitale douches

In iedere ruimte van de woning gaan we met onze tijd mee en maken we gebruik van nieuwe technologieën. De badkamerruimte kan hierin natuurlijk niet achterblijven. Hoewel we nog niet veel hightech toiletten zien, die in landen als Japan zeer populair zijn, kon de loodgieter ons vertellen dat wel steeds meer mensen kiezen voor een digitale douche. De temperatuur en watertoevoer van deze douche worden digitaal gereguleerd. Een leuk voordeel van een digitale douche is dat je persoonlijke voorkeuren kunt opslaan, waardoor je iedere dag de perfecte douche kunt nemen.

Dubbele douches

Vorig jaar was een badkamer trend nog het laten plaatsen van een dubbele wasbak. In de ochtenden waarin alle gezinsleden zich haasten om naar werk of naar school te gaan, komt een extra wasbak goed van pas. In 2018 lijkt deze trend nu ook op douches te worden toegepast. Steeds meer badkamers worden namelijk voorzien van dubbele douches. De douchecabine wordt iets groter gemaakt en aan iedere zijde komt een watertoevoer met aparte kranen te hangen. Men spreekt ook wel van His & Her douches.

Ingezonken badkuip

Heb jij geen gebrek aan ruimte in je badkamer? Dan is deze laatste trend van 2018 misschien wel iets voor jou. Als je namelijk ruimte hebt om een badkuip in de badkamer te plaatsen, dan maak je hier uiteraard gebruik van. Een trend die de loodgieter steeds vaker ziet is een ingezonken badkuip. In de badkamer wordt een verhoging gebouwd en de badkuip wordt hier gedeeltelijk ingezonken. Het zorgt voor een uniek uiterlijk en door de verhoging kan je ook makkelijker in bad stappen.

meer informatie: loodgieter

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl