Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 september 2018

Welk donzen dekbed kies jij?

Een nieuw dekbed koop je niet iedere dag. Sommige mensen slapen tot wel 10 jaar onder hetzelfde dekbed. Met allerlei vaktermen als een tijk, vulkracht, warmteklasse en het vulgewicht, kan het nogal lastig worden om te bepalen welk dekbed jij moet kiezen. We vroegen Betternights.nl om advies.

Type dekbed

De belangrijkste keus die je moet maken bij de aanschaf van je donzen dekbed is voor welk seizoen je een dekbed zoekt. Verreweg de meeste mensen kiezen voor een 4-seizoenen dekbed, omdat deze het hele jaar te gebruiken is. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen, een winter en een zomerdeel. In de winter heb je beide delen op bed. Ga je naar de lente en heb je het nog koud in bed? Houd dan het winterdeel op bed. Heb je het snel warm, berg dan het winterdeel op en slaap de lente en zomer onder het zomerdeel.

 

De winter- en zomerdekbedden spreken voor zich; dit zijn dekbedden die zich echt lenen voor dat seizoen. Tot slot heb je nog het all-year dekbed. Het all-year dekbed is het meest geschikte enkele dekbed voor mensen die veel warmtebehoefte hebben. In principe wordt het all-year dekbed gebruikt voor alle seizoenen. Echter voor de mensen die het snel warm hebben of in een warme slaapkamer hun nachtrust pakken, is dit dekbed niet geschikt voor het hele jaar.

Hoe bepaal je dekbedmaat?

Slaap je met twee personen in een bed? Dan ben je ongetwijfeld bekend met het dekbedje-pik. ’s Nachts trekt je partner net even te veel dekbed naar zich toe, waardoor jij wakker wordt van de kou. De dekbedmaat is hierom belangrijk om van tevoren te bepalen. Slaap je in een twijfelaar, kies dan voor een dekbed van 200 x 200 cm. Slaap je in een tweepersoonsbed, pak dan een 240 x 220 cm. Tot slot, bij een lits jumeaux kies je voor een dekbed van 260 x 220. Voor personen van 1.80m of langer, raden we een dekbed aan dat nog eens 20 cm langer is in de lengte.

Welk merk dekbed koop je?

Niet geheel onbelangrijk is weten onder welk dekbed je ligt. Al het dons komt namelijk van dieren, iets waarvan je ongetwijfeld wilt dat het op een humane manier is verkregen. De dieren worden namelijk geplukt. Bij merken met een keurmerk (Nuvaro of Loiva bijvoorbeeld) weet je zeker dat dit goed zit. Toch zijn er ook merken die de dieren levend plukken. Dit is foltering en hier moet een halt op toegeroepen worden. Kies dus niet voor het goedkoopste donzen dekbed, maar voor een kwaliteitsproduct dat eerlijk en humaan voor je klaargemaakt is. Kost iets meer, maar slaapt ook een stuk lekkerder!

meer info: Betternights.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl