met bouwweb vind je meer!


 

13 januari 2019

Eerste AfbouwVakdag: marktplaats voor inspiratie, kennis delen, netwerken en zakendoen

 ‘Het gaat fantastisch worden!’

Op 4 april 2019 verandert de Werkspoorkathedraal in Utrecht in een afbouwdorp met expertisewijken, een innovatiestraat en cateringplein. Daar komen afbouwers, bouwers en hun toeleveranciers bijeen voor de eerste AfbouwVakdag, een evenement voor inspiratie, het delen van kennis, zakendoen en netwerken. Ook andere disciplines in de bouwsector zijn van harte welkom.

De dagen van een aparte van Vloerendag, Stucvakdag, Plafond- en Wanddag, Natuursteenvakdag zijn geteld. Er komt een dag die al die dagen vervangt: de AfbouwVakdag.  Op 4 april is de eerste AfbouwVakdag in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. NOA,  de brancheorganisatie voor afbouwbedrijven, is de organiserende partij. Op de 5500m2 beursvloer zijn behalve een centraal cateringplein vijf expertisewijken ingericht voor de afbouwdisciplines plafond- en wandstellen, stukadoren, tegelzetten, afwerkvloer- en terrazzo aanbrengen en natuursteen verwerken. 

Samenhangende disciplines
Volgens coördinator Rob van Boxtel is de belangstelling groot. Hoe verklaart hij dat?
“Op de grote bouwbeurzen is er nog zelden een aparte hal voor de afbouw. Het is zoeken tussen de andere aanbieders van bouwmaterieel en -producten. Terwijl de afbouwsector op product- materieel- en gereedschappenniveau bestaat uit samenhangende disciplines die je heel goed bij elkaar kunt zetten. Er zijn leveranciers met spullen voor elke afbouwdiscipline. Een aparte afbouwvakdag is logisch en praktisch voor alle partijen. Elk gesprek kan leiden tot een zakelijk afspraak.”

Inspirerend voor hele bouwsector
Wordt het een beurs voor uitsluitend leveranciers en verwerkers in de afbouw?
“Primair is de AfbouwVakdag een feestje voor de afbouwers. Dat neemt niet weg dat de stands van de exposanten en het lezingenprogramma ook heel interessant is voor  bouwkundige aannemers. Zij kunnen in één dag inzicht krijgen in de status quo en de reikwijdte van de technieken waarover de afbouwpartners in de bouwketen beschikken. Daar kan deze  zijn voordeel mee doen. Ik kan me overigens ook heel goed voorstellen dat innovatieve verwerkingstechnieken en producten ook heel inspirerend zijn voor architecten en interieurontwerpers. Niemand in de sector komt tevergeefs naar de AfbouwVakdag. Het gaat fantastisch worden.”

Kijk voor het laatste nieuws over de AfbouwVakdag op www.afbouwvakdag.nl

 

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb