met bouwweb vind je meer!


 

4 februari 2019

Investeer in je huis voor later: 4 tips

Hoewel wonen in het hier en nu natuurlijk hartstikke fijn is, is het af en toe ook belangrijk om stil te staan bij de toekomst. Er zijn namelijk zo ontzettend veel investeringen die je nu kunt doen, die je in de toekomst profijt op kunnen leveren. Wanneer je vervolgens over tien jaar terugkijkt zul je blij zijn dat je de investering toch gedaan hebt! We hebben een aantal goede investeringen voor je verzameld.

1. De installatie van zonnepanelen
Het installeren van zonnepanelen is een van de meest interessante investeringen. Mocht je het budget niet hebben om ze te kopen, neem dan gewoon even contact op met energieleverancier Nuon. De kans is namelijk groot dat je energieleverancier ze te huur aanbiedt! Hoewel de zonnepanelen een eenmalige investering van je vragen, zul je vervolgens de komende zeven tot tien jaar een lagere energierekening hebben. Na die tijd zal de energie zelfs helemaal gratis zijn! De zonnepanelen gebruiken de zonne energie nu eenmaal om jouw huis op te warmen. Fijn voor nu, maar ook voor de toekomstige generaties.

2. Irrigatiesystemen in en buitenshuis
Een regenton is niet enkel en alleen een decoratief item; een regenton met voldoende inhoud kan een heel huishouden voorzien van de dagelijkse watervoorziening, een tuin bewateren, en de automatische bewatering aanvoeren. Het opgevangen regenwater in de ton kan gekoppeld worden aan verschillende systemen (die trouwens zelfs via DIY aan te leggen zijn) en vervolgens de waterrekening flink omlaag brengen.

3. Verbeterde isolatie
Een verbeterde isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft, en de koud buiten. In de zomer is dit natuurlijk precies andersom: de warmte blijft buiten en binnen blijft het lekker koel. Hoewel het verbeteren van de isolering een redelijke investering is, zul je er zowel in het nu als in de toekomst ontzettend veel profijt van hebben. Je kunt de isolatie op verschillende manieren verbeteren. Zo kun je denken aan de meest standaard raam- en muurisolatie, maar zijn er ook mogelijkheden tot gevel en zelfs vloerisolatie.

4. Wooncomfort verhogen
Hoewel je nu misschien nog fit, fris en alert bent, zal dit niet je hele leven zo blijven. Door nu vast te investeren in het wooncomfort zorg je niet alleen dat je nu lekker comfortabel kunt wonen en leven, maar ook in de toekomst langer in je woning kunt blijven. Je maakt het huis makkelijker bewoonbaar voor jezelf, kinderen en zelfs kleinkinderen. Denk bijvoorbeeld aan drempelverlagers, slimme verlichtingssystemen en beveiligingsmogelijkheden.

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb