met bouwweb vind je meer!


 

13 maart 2019

Tips omtrent het bestrijden van wespen

Het voorjaar komt er langzaam maar zeker weer aan. Dat betekent mooi weer, maar ook meer ongedierte. Zo duiken er ook weer wespen op. Verreweg de meeste inwoners van ons land hebben hier een grote hekel aan. Niet gek ook, want de beestjes kunnen bijzonder irritant rond uw hoofd zoemen. En daarbij komt natuurlijk dat wespen ook nog eens kunnen steken. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk last hebt van dit ongedierte. Maar hoe doet u dat eigenlijk? Wij geven u hieronder een aantal tips voor het bestrijden van wespen.1. Maak een wespenval
Wespen worden vaak agressief wanneer u ze te lijf gaat. Om zichzelf te beschermen, gebruiken de beestjes hun angel. Daarom kunt u beter een val gebruiken om wespen te vangen. Zo’n val kunt u makkelijk zelf maken met een lege frisdrankfles. Knip deze door en plaats het afgeknipte deel ondersteboven in het onderste deel. Giet nu wat siroop in de fles. De wespen worden aangetrokken door deze zoete geur. Zodra de beestjes eenmaal via de opening in de fles zijn beland, kunnen zij er niet meer uit. Hierdoor sterven zij op den duur. Heeft u geen lege flessen? Geen probleem, want er zijn ook speciale wespenvallen te koop in de winkel.

2. Maak gebruik van geuren
Het is algemeen bekend dat wespen van zoete dingen houden. Er zijn echter ook geuren waar het ongedierte een grote hekel aan heeft. Zo houden wespen bijvoorbeeld niet van brandend koffiepoeder. Plaats dit op een schaaltje in uw tuin en steek dit korte tijd aan met een lucifer of aansteker. Verder kunt u ook gebruikmaken van kruidnagel, wierook, ammoniak en ui. Hier komt een scherpe geur van af en daar hebben wespen een ontzettende hekel aan. Verspreid deze producten daarom door uw tuin wanneer u wespen wilt bestrijden. De kans is dan namelijk groot dat zij uw tuin links laten liggen.

3. Vul zakjes met ijs en hang ze op
Heeft wespen bestrijden met geur of een wespenval niet het gewenste effect? Probeer het dan eens met zakjes gevuld met ijs. Op zonnige dagen zorgt het ijs ervoor dat het zonlicht weerkaatst wordt. Wespen schrikken hiervan en kiezen het hazenpad. Om deze methode succesvol uit te voeren, is het wel noodzakelijk dat u meerdere zakjes ophangt in uw tuin. Hoe meer zakjes er hangen, des te groter de kans dat wespen succesvol verjaagd worden.

4. Gebruik vergif
In de praktijk blijkt het bestrijden van wespen een stuk lastiger dan verwacht. Indien er slechts een paar wespen aanwezig zijn, stelt het vaak niet veel voor. Zit er een wespennest in of in de buurt van uw tuin? Dan wordt het een heel ander verhaal. De wespen komen dan namelijk snel weer terug. In dat geval kunt u het nest te lijf gaan met vergif. U heeft twee opties: poeder en spray. De poeder strooit u voor het nest, de spray spuit u erin. Het merendeel van de wespen sterft op deze manier.

5. Schakel een ongediertebestrijder in
Lukt het u maar niet om van de wespen af te komen? Schakel dan gewoon een ongediertebestrijder in. Hij weet namelijk als geen ander hoe hij de wespen in of rondom uw woning te lijf moet gaan. Ook kan hij ervoor zorgen dat een wespennest binnen de kortste keren verwijderd wordt. Kortom: voor een ongediertebestrijder is wespen bestrijden een fluitje van een cent!

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb