met bouwweb vind je meer!


 

8 februari 2021

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe vloer?

Het is mogelijk dat je de huidige vloer in je woning niet meer mooi vindt. Dan zou je een nieuwe vloer kunnen nemen en die over de bestaande vloer laten leggen. 

Wanneer je de nieuwe vloer over de bestaande vloer wil laten leggen, dan moet je een vloer nemen die een dunne opbouw heeft. Daardoor is er niet veel extra werk nodig, zoals het inkorten van de deuren. 

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Je zou een houten vloer kunnen kiezen, maar ook een vloer van kurk, gietvloer, PVC of dunne andere tegels. Je moet erop letten of de nieuwe vloer over een bestaande vloer gelegd kan worden als er een vloerverwarming aanwezig is.

Een houten vloer

Wanneer je een tegelvloer hebt, dan kun je daarover een houten vloer laten leggen. Een houten vloer straalt warmte en gezelligheid uit. Het leggen van een nieuwe vloer kun je beter aan de vakman overlaten.  

Hij weet precies wat er aan voor werkzaamheden gedaan moet worden om een vloer op de juiste manier te leggen.  Bij een houten vloer moet je erop letten dat hij kan uitzetten als hij warm wordt. Daarvoor zal de vakman ruimte aan de zijkanten en rond de verwarmingspijpen vrij houden. 

Je zou massieve planken kunnen kiezen, maar die zijn vrij kostbaar. In plaats daarvan wordt vaak voor laminaat of parket gekozen. Het kan op de bestaande vloer worden gelegd ook al is er een vloerverwarming aanwezig. Bij een laminaat- of parketvloer moet op de ondervloer eerst een isolatielaag worden aangebracht.

Een vloer van kurk op een bestaande vloer

Een vloer van kurk is ongeveer 1 cm dik. Kurk heeft een warme uitstraling. Daarnaast heeft een kurkvloer goede isolerende eigenschappen. Zowel de thermische als de geluidswerende eigenschappen zijn bijzonder goed. 

Hij kan zelfs in vochtige ruimtes worden gebruikt.  Het leggen van een kurkvloer is niet moeilijk wanneer er gebruik wordt gemaakt van een kliksysteem.

Het laten leggen van een gietvloer

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een gietvloer. Voor de gietvloeren in een woning wordt polyurethaan gebruikt. 

Het is elastisch materiaal dat ook geschikt is voor een vloerverwarming. Omdat er tegenwoordig zo veel verschillende kleuren en designs zijn, kan het bij ieder interieur worden gebruikt. Een gietvloer is slechts een paar mm dik. Laat hem leggen door de vakman, zodat je zeker weet dat je vloer op de juiste manier is aangebracht.

Een PVC vloer

Wanneer je een PVC vloer neemt, heb je gekozen voor een sterke onderhoudsvriendelijke vloer. Er zijn veel verschillende designs, zodat je uit veel soorten kunt kiezen. Ook deze vloer is slechts een paar mm dik.

Dunne tegels over de bestaande vloer

Wanneer je de voordelen van een tegelvloer wil behouden, maar de huidige niet meer mooi vindt, dan zou je over de bestaande tegelvloer nieuwe dunne tegels kunnen laten leggen. Er zijn veel verschillende soorten. Je zou daarvoor een tegel outlet kunnen bezoeken. Wanneer je daar naar toe gaat, zie je dat ze veel aanbiedingen hebben. Daarom hoeft zo'n vloer niet duur te zijn.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb