met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

18 oktober 2022

Deze verschillende soorten deurhorren zijn er

Wil je frisse lucht in je woning hebben, maar wil je absoluut geen insecten in je huis hebben? Dan is de aanschaf van een hor aan te raden. Met een hor, zoals een deurhor, geniet je snel van frisse lucht in je woning. En de hor houdt ook nog eens muggen buiten. Dat klinkt als een win-win situatie, niet waar?

Voordat je daadwerkelijk van deze voordelen kunt profiteren, moet je op zoek gaan naar een geschikte hordeur. Mogelijk heb je het al opgemerkt, maar je kunt inderdaad uit veel verschillende soorten deurhorren kiezen. De verschillende deurhorren worden hieronder in het kort besproken en toegelicht.

Plissé hordeur

Een plissé hordeur werkt als het ware als een harmonica. De hordeur bestaat uit meerdere elementen die je in en uit elkaar kunt vouwen. Door de hordeur open te trekken, vouw je de elementen uit elkaar. Deze elementen zijn van uniek materiaal met een hoge dichtheid vervaardigd, waardoor muggen niet door het materiaal heen kunnen. Als je de plissé hordeur vervolgens dicht schuift, vouwen de elementen netjes in elkaar. Net zoals de onderdelen van een harmonica dat doen.

Schuif hordeur

Een schuifhordeur is een relatief simpele variant van een hordeur. Deze variant kun je, zoals de naam al aangeeft, open en dicht schuiven. Dit gaat niet op de manier zoals bij een plissé hordeur, maar gaat gewoon rechttoe rechtaan.

Belangrijk voordeel is dat je uit meerdere soorten schuifhordeuren kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld de hor naar links of naar rechts toe moeten schuiven? Dit is één van de keuzes die je tegenwoordig kunt maken. Je integreert de schuifhordeur daarmee naadloos in je interieur.

Scharnierende hordeur

Je kunt ook nog voor een scharnierende hordeur kiezen. Zo’n deur wordt op het kozijn geplaatst en kun je vervolgens open en dicht doen. Met dank aan stevige magneten en scharnieren is de levensduur van een scharnierende hordeur behoorlijk lang.

Indien een scharnierende hordeur je aanspreekt, is het goed om te weten dat je uit veel kleuren kunt kiezen. Je kunt hiermee de hordeur perfect afstemmen op de kleur van je interieur.

Belangrijke aandachtspunten

Wil je graag één of meerdere deur horren aanschaffen? Tijdens je zoektocht naar de beste optie moet je tussen bovenstaande varianten een vergelijking maken. Maar, je moet ook goed op onderstaande punten letten:

  • Dichtheid van het gaas. Je wilt uiteraard dat insecten geen enkele mogelijkheid hebben om door de hordeur heen te komen. Let hierbij overigens ook goed op de kleur van het gaas.
  • Kleur van de hordeur. Let goed op de kleur van het gaas, maar ook op het frame van de hordeur. Het is wel zo fijn als die kleur bij de rest van je interieur past.
  • Maat. Kies uiteraard altijd voor een hordeur met de perfecte maat.

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb