met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

13 januari 2023

Zo geef je jouw badkamer een tropische uitstraling!

Wil je je badkamer helemaal opnieuw inrichten? Dan is het zaak om over de gewenste stijl na te denken. Je kunt op dit moment uit talloze stijlen kiezen, waardoor je hier echt even goed bij stil zou moeten staan. De gekozen stijl is namelijk bepalend voor de verdere keuzes die je kunt/moet gaan maken.

Maar, wat is nou de beste stijl voor in jouw badkamer? Mocht je gek op tropische kuuroorden zijn, is het leuk om je badkamer een tropische uitstraling te geven. Zodra je één stap in een tropische badkamer zet, krijg je direct een vakantiegevoel. Je hebt het gevoel alsof je op Hawaï, Ibiza op de Malediven bent. In werkelijkheid ben je gewoon in je eigen woning.

Met onderstaande tips richt je je eigen badkamer met tropische uitstraling in.

Tip 1: kies voor een inloopdouche met regendouchekop

Waar denk je bij een tropisch kuuroord gaan? Veel mensen denken direct aan een heerlijke warmte. Om van deze warmte in je badkamer te kunnen genieten, heb je een goede inloopdouche nodig. Een inloopdouche is geheel naar wens samen te stellen, waardoor je deze douche perfect op je tropische wensen aan kunt laten sluiten.

Het beste kun je een regendouche kopen. Dit houdt in dat je een inloopdouche hebt met een regendouchekop. Dankzij de regendouchekop geniet je van een heerlijke en vrij grote waterstraal op je hoofd. Je komt hierdoor heerlijk tot rust. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met het onder de douche stappen op een parelwit strand. Ook op dat moment kom je heerlijk tot rust.

Tip 2: kies voor planten in je badkamer

Bij een tropisch kuuroord denk je mogelijk direct aan palmbomen. Een palmboom kun je uiteraard niet in je badkamer kwijt, maar je kunt wel voor andere planten kiezen. Het advies is om absoluut de nodige begroeiing in je badkamer aan te brengen.

Hiermee creëer je in je badkamer absoluut een unieke sfeer. Daarnaast zorgen de planten voor zuivering van de lucht, waardoor je in je badkamer gezonde lucht inademt. Met name als je langdurig onder de douche staat, leveren de planten absoluut een meerwaarde.

Tip 3: laat je badkamer optisch groter ogen

Tot slot is het advies om je badkamer optisch groter te laten ogen. Hiervoor kun je een glazen douchedeur kopen, lichte tegels uitkiezen en relatief grote tegels uitkiezen.

Ook is het aan te raden om één of meerdere spiegels in je badkamer op te hangen. Met spiegels laat je elke ruimte groter ogen. En je kunt in de spiegels ook nog eens genieten van de fraaie planten in je badkamer. Dit komt het tropische gevoel uiteraard alleen maar ten goede.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb