met bouwweb vind je meer!


Asset Management Infrastructuur

 

 

 

 

 

24 januari 2023

Waarom is watervast multiplex zo'n populair plaatmateriaal?

De vele voordelen van watervast multiplex

In heel wat dakkapellen, reclameborden en buitendeuren vind je watervast multiplex terug. Watervast multiplex is plaatmateriaal dat uit meerdere houtfineerlagen is opgebouwd. Het materiaal is volledig waterdicht en daarom wordt het ook vaak in buitentoepassingen verwerkt. Verder is watervast multiplex ook licht van gewicht en zeer eenvoudig te bewerken. Je kan het makkelijk met een cirkelzaag bewerken en het gladde oppervlak is goed te verven. Ten slotte is dit materiaal ook duurzaam. Het stevige multiplex kan tegen een stootje en gaat dan ook erg lang mee.

   

 

Waar koop je het beste watervast multiplex?

Als je op zoek bent naar het beste watervast multiplex, dan is het zeker een goed idee om het materiaal van Green Basic te bekijken. Zij werken namelijk met plaatmateriaal dat uit okoumé hout vervaardigd wordt. Deze houtsoort is uit West-Afrika afkomstig en valt op door zijn rosé-rode uitstraling. Het grote voordeel van okoumé hout is dat het erg lang meegaat. Als je het hout correct behandelt, kan je dit materiaal wel 30 jaar lang gebruiken. Bovendien levert Green Basic dit materiaal op maat en zijn hun levertijden ontzettend kort.

Het verschil tussen berken en populieren multiplex

Naast watervast multiplex vind je bij Green Basic ook berken multiplex en populieren multiplex terug. Berken multiplex wordt, zoals de naam al doet vermoeden, uit berkenhout gemaakt. De platen bestaan uit oneven laagjes berkenhout die kruislings met elkaar verlijmd worden. Hoe meer laagjes, hoe sterker de plaat. Populieren multiplex is zachter en lichter dan berken multiplex. Met een populieren plaat creëer je een heel rustige uitstraling, terwijl berkenplaten iets stoerder zijn. Populieren multiplex wordt daarom voornamelijk in decoratieve toepassingen verwerkt, zoals in meubels of wanden.

Wat maakt Green Basic uniek?

Green Basic is een professioneel bedrijf dat zich voornamelijk op technische bedrijven en middelbare scholen richt. Ze hebben een zeer breed assortiment aan producten en ze werken enkel met producten van de beste kwaliteit. Verder zoeken ze voor elke klant steeds naar een gepaste oplossing. Zelfs de meest complexe uitdagingen vormen voor het team van Green Basic geen enkel probleem. Bovendien zet dit bedrijf zich ook in voor jongeren met autisme. Als leerbedrijf hebben ze namelijk vier werkplekken beschikbaar. Op deze manier leren ze de kinderen heel wat basisvaardigheden aan en stimuleren ze hun zelfstandigheid.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

 

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

c

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2023 bouwweb